četvrtak, 17. listopada 2013.

Sunce je od danas u sideralnom znaku Vage

Sunce je u znaku Vage debilitirano, što znači da ne može manifestirati svoju izvornu prirodu u potpunosti. Sunce je dakle ovdje prisiljeno na kompromise. Vaga je pod vladavinom Venere koja je planetarni neprijatelj Sunca.
Vaga predstavlja ravnotežu, sklad i harmoniju, a Sunce je planeta koja predstavlja ponos, autoritet i vladanje. Sunce je kao autokrata ovdje prisiljeno surađivati i svoj ponos (ego) "staviti u džep". Na taj će način osobine Sunca biti stavljene pod pritisak i morati naučiti djelovati u jednom stranom okruženju.
 

U ovom trenutnom slučaju Sunce je u znaku Vage pod utjecajem egzaltiranog Saturna, ali i Rahua te Merkura (koji će uskoro postati retrogradan), ali se ovdje u sljedećih 15-tak dana odvijaju i dvije pomrčine. Pogotovo će pomrčina Sunca 3 studenog/novembra imati utjecaj na ove položaje. O tome ćemo naravno pravovremeno pisati i izvještavati.
Kod nekih, pogotovo Vaga (u sideralnom zodijaku; ascendent, Mjesec, Sunce), u sljedećih mjesec dana se može manifestirati pojačani utjecaj natalnih položaja i pokazati se moralna nekompetencija u nekih slučajevima, nedostatak liderskih sposobnosti ili vještina ili možda potpadanje pod utjecaj senzualnih užitaka u trenucima kada je potrebno imati etičku odanost višim principima. U slučaju da su natalne pozicije takve ovo se može manifestirati u životima nekih od nas.
No, u sadašnjem trenutku ovo debilitirano Sunce spašava egzaltirani Saturn koji poništava debilitaciju. To znači da Saturn donosi moralnu odgovornost, odanost ispravnim principima pravednosti, mogućnost discipline i samostrogosti onda kada je to potrebno i dobru uravnoteženost u odnosima što uključuje izvrsnu diplomaciju (utjecaj Merkura) te visoke sposobnosti vođenja. 


Također trenutak punog Mjeseca može služiti kao moment poništenja debilitacije. On donosi suosjećanje, velikodušnost, razumijevanje i empatiju. Ali kao što Saturn poništava debilitaciju Sunca također možemo reći da Sunce poništava egzaltaciju Saturna. Također tokom punog Mjeseca desiti će se pomrčina. Na kraju svega ovdje imamo neutralnu situaciju, u kojoj nitko neće pobijediti te koja je pod snažnim i nepredvidivim utjecajem čvorova, Rahua i Ketua.
No, ova je kombinacija posebno dobra da učvrsti odnose u organizacijama i partnerstvima, da pokaže važnost individue koja djeluje kao dio cjeline ili grupe te da na kraju krajeva podredi individualne ciljeve univerzalnim ciljevima zajednice ili trenutnog okruženja. 


Na kraju će Sunce (ponos i ego) potražiti spas u okruženju u koje je stavljeno silom prilika; stvarati će ravnotežu kroz ugodu, zadovoljstvo u umjetnosti, druženje, dobro raspoloženje, komunikaciju i zabavu. Sunce voli zabavu (nastupe posebno, jer kralj, kakav je Sunce, voli nastupati i biti prepoznato). Ali ovdje, u znaku Vage, Sunce treba napustiti svoj identitet i predati se ciljevima zajedništva. Zbog toga je pametno pronaći dobro okruženje, odnosno snažnog partnera koji će nadomjestiti nedostatak gubitka ega koje proizvodi Sunce u Vagi. To je put prema uspjehu tokom tranzita Sunca kroz Vagu. 


Zato će suradnja i partnerstva biti važna tema sljedećih mjesec dana te također određeni momenti prekretnice zbog trenutnih pomrčina i tranzita Saturna, Rahua te retrogradnog Merkura (uskoro) kroz Vagu.
Pošto je Venera, vladar Vage, trenutno u sideralnom Škorpionu pri ovakvom položaju Sunca u Vagi mogu se također desiti momenti ljubomore, strastvene i nekontrolirane senzualnosti ili temperamenta. Jer Sunce u Vagi baš i ne zna točnu razliku između dobrog i lošeg...
U ovom trenutku trebamo vodstvo naših učitelja, mentora, savjetnika te najviše od svega našeg stabilnog partnera, odnosno supružnika. 



Nema komentara:

Objavi komentar