ponedjeljak, 25. studenoga 2013.

Zašto je Saturn egzaltiran u Vagi?

Nedavno je Saturn u tranzitu prešao preko stupnja svoje najviše egzaltacije u sideralnom zodijaku; to je 20-ti stupanj Vage.
To je ujedno stupanj na kojem završava Svati sazviježđe (nakšatra) koje je pod vladavinom Rahua i počinje Višaka nakšatra pod vladavinom Jupitera.



Saturn predstavlja "karmu". U sazviježđu Rahua Saturn ne može manifestirati pune pozitivne rezultate povoljne "karme" ili rezultata aktivnosti koje vršimo. Za to je potrebno znanje, mudrost, vjera (ili religioznost) koju jedino može dati Jupiter. Također pravednost Jupitera pomaže u stvaranju ravnoteže kroz disciplinu koju Saturn predstavlja. Na taj način inače restriktivna priroda Saturna nailazi na povoljno tlo gdje može manifestirati svu povoljnost i dugo priželjkivanu nagradu nakon teško odrađenog rada.
Rahu predstavlja nestabilnu i prevrtljivu energiju koja svakog trena može potpasti pod utjecaj opsesivne želje i stvoriti neravnotežu. Zato Saturn u ovakvom sazviježđu ne može biti egzaltiran. Saturn donosi nagradu i kaznu za rezultate naših djela. Da bi donio ravnotežu treba biti potpomognut povoljnim utjecajem Jupitera, ali i Venere koja je vladar Vage.
Energija (šakti) Svati nakšatre može se opisati kao "raspršena poput vjetra", dok Višaka nakšatra ima skroz drugačiji utjecaj koji se može opisati kao "dostizanje mnogih različitih plodova". Svati se giba u raznim pravcima i mijenja oblike, a Višaka se orijentira na uzgajanje, oranje (kultivaciju zemlje) i konačno žetvu. Svati želi dostići transformaciju, a Višaka daje plodove žetve.
Saturn je nedavno napustio Svati nakšatru i ušao u Višaku, to je moment njegove najviše egzaltacije i trenutka u kojem on prestaje lutati i počinje davati rezultate ili plodove žetve. Plodovi žetve su naravno ovisni od sjetve
Nedavno smo pisali o Saturnovom prelasku iz Svati nakšatre u Višaku pa više informacija o ovom tranzitu možete saznati ako pretražite prošle postove na ovoj stranici.

Nema komentara:

Objavi komentar