nedjelja, 15. ožujka 2015.

RETROGRADNI SATURN DO KOLOVOZA 2015

Kao što ste vjerojatno primijetili Saturn je od jučer (14.3.) retrogradan. Taj period će trajati do 2.8.2015.
Saturn je trenutno stacionaran. Tek je ušao u svoj period retrogradnosti i njegovo je gibanje usporeno do maksimuma. U takvom stanju Saturn kao da spava. Utonuo je u san i probuditi će se u retrogradnom kretanju. Kada shvati da stvari nisu onakve kakve su bile prije nego što je utonuo u san desiti će se razočarenje i furstracija, bol i grižnja savjest. Suočavanje sa razočarenjima iz prošlosti pratiti će nas do kraja srpnja/jula ili prvih dana kolovoza/augusta. Tada će Saturn ponovo usniti svoj stacionarni san te se probuditi u direktnom kretanju gdje će napokon imati prilike da djeluje pravedno i odgovorno kako on i želi.

Period Saturnove retrogradnosti može biti posebno izazovan za sve vas koji imate ascendent ili Mjesec u sideralnim znakovima Ovna, Bika, Raka, Lava, Vage, Škorpiona, Strijelca, Vodenjaka i Ribe. Ovaj tranzit može donijeti pozitivno rješenje određenih životnih pitanja za sideralne znakove (položaj ascendent ili Mjeseca u tim znakovima) Blizanca, Djevice te Jarca. Zato Vam preporučam da iskoristite prilike jer sve što stvorite tokom ovog tranzita Saturna moći ćete koristiti kasnije u trenucima koji će imati više izazova nego ovaj sadašnji.


Kod svih retrogradnih planeta postoji nešto zajedničko: zakašnjenja, pogled u prošlost ili unutrašnjost te prilika za popravak prošlih neuspjeha i slično. Ali preskočio bih to što je "općenito" jer to je teorija koja se može pronaći svugdje. Ukucajte u google "retro Saturn" i voila; gomila informacija pa čitajte i proučavajte :-)
Ono što je specifično u ovom trenutku je to što je Saturn retrogradan u sideralnom znaku Škorpiona. Pogled u prošlost ili unutrašnjost se stoga odvija na nivou podsvjesnog ili transformacije (regeneracije ili obnove). To je ono što nebo očekuje od nas jer sideralni zodijak ili stvarni položaji zvijezda/znakova govore o perspektivi neba prema zemlji i zemaljskim bićima.
Saturn predstavlja testove tako da ako npr imate ascendent (ili Mjesec) u Biku onda je ovo period testova u partnerstvima i poziv da preuzmete odgovornost za svoja partnerstva. Saturn donosi ispite kvalitete i dugoročnosti; koliko ste spremni i sposobni da određene teme u vašem životu budu i ostanu stalne, stabilne i dugoročne. On je kao neki inspektor koji dolazi u provjeru naših prošlih aktivnosti ili temeljnih vrijednosti na osnovu kojih gradimo sve što u životu imamo/jesmo. (Wooow, kako ovo doooobro zvuči!)
Saturn će sada preispitati naše unutarnje blokade i strahove koje imamo zbog neuspjeha ili grešaka u prošlosti te nas pozvati na odgovornost. Sada se trebamo susresti sa time i shvatiti da su ti strahovi ustvari imaginarni. Uskoro možete očekivati i recept za jednu "terapiju" suočavanja (upoznavanja) sa strahovima posebno pogodnom za period Saturnove retrogradnosti.
Nadam se da ste shvatili :-)



Nema komentara:

Objavi komentar