nedjelja, 17. svibnja 2015.

MLAD MJESEC U SVIBNJU 2015

Sutra 18.5. imamo dan mladog Mjeseca. Zanimljivost ovog mladog Mjeseca je ta što će se odvijati u znaku Bika i to na samom stupnju egzaltacije Mjeseca. Znači Mjesec je na samom vrhuncu svoje snage, ali u potpunosti prekriven sjajnim zrakama Sunca što znači nesposoban da manifestira svoju energiju na sebi svojstven način.
Mlad Mjesec je uvijek novi početak, trenutak kada dolazimo do samog dna i imamo priliku za ponovni rast do vrhunca. Činjenica je da se u trenutku „dna“ ili potpunog gubitka energije i moći Mjesec nalazi u uzvišenosti egzaltacije. To nam obećava dubok doživljaj trenutka mladog Mjeseca. Intenzivno ćemo proživljavati, sve do najdubljih ambisa teme stabilnosti, sigurnosti, financijskih pitanja, održavanja i opstanka, ekologije, pitanja hrane, ali i zadovoljstva, komfora i luksuza kojeg smatramo osnovnom životnom potrebom. Sutrašnji dan predstavlja početak perioda u kojem ćemo preispitivati te vrijednosti u našim životima. 


Sve se dešava u znaku Bika gdje se još nalaze i Mars i Merkur. Merkur je stacionaran i sutra kreće u svoju retrogradnost koja traje sljedećih 20-tak dana, točnije do 11.6. U ovoj retrogradnosti kretati će se u potpunosti preko sideralnog znaka Bika.
Cijela kombinacija Marsa, Merkura, Sunca i Mjeseca nalazi se u opoziciji sa Saturnom. Sljedećih nešto manje od mjesec dana stoga na rasporedu imamo teme Bika. Provjerite koja je kuća u vašoj natalnoj karti znak Bika i to će vam reći na kojem području imate intenzitet događanja. No, to je relativno kratak period koji će završiti sredinom sljedećeg mjeseca pa se tada energija seli na neka druga područja o kojima ćemo tek pravovremeno pisati.
Opozicija sa retrogradnim Saturnom je prilika da uravnotežimo energije rasta, napretka, prosperiteta, komunikacije, samopouzdanja i da popravimo pokvareno ili nadoknadimo propušteno. Saturn je poziv na odgovornost koji zaoštrava sve što se dešava u području Bika. On je kao veliki sudac koji iz opozicije promatra, sudi i donosi zaključke koji se trebaju poštivati. Ništa dakle bez blagoslova Saturna.
Saturn će ponekad zakočiti ono što bi se moglo desiti, ponekad to čini zbog naše nezrelosti ili nespremnosti na rizik, ali trenutno u retrogradnosti to čini iz straha od neuspjeha. Negdje u podsvijesti pohranjeni su svi naši obrasci, dobri i loši. Tako i obrasci o neuspjesima iz prošlosti egzistiraju unutar naše skrivene svijesti. Zbog toga postoje iracionalni i neobjašnjivi strahovi, a Saturn trenutno razotkriva takve strahove koji mogu zakočiti napredak na nivou Bika.
Također još jedan vrlo važan strah koji nas trenutno može blokirati je strah od promjene. Bik predstavlja zonu komfora, ugoda i zadovoljstva, zonu iz koje ne želimo izaći jer se odmah izlažemo riziku i promjeni. Ta je promjena često rast i proširenje horizonta, ali u zoni ugode se toga plašimo jer znamo da moramo mijenjati nešto što nam je poznati i na što smo navikli za nešto što je još bolje, naprednije i više zadovoljavajuće. Sama promjena boli jer se odričemo vezanosti. Saturn je nesentimentalan element koji nas trenutno suočava sa potrebom da preuzmemo odgovornost za suočavanje sa strahovima, a prvenstveno su tu ova dva straha prisutna: strah od neuspjeha i strah od promjene. 


O retrogradnom Merkuru se mnogo piše. U sljedećim danima postaviti ćemo nešto tekstova o simbolici tog rikverc kretanja Merkura. Često ga krivimo za nesporazume, nerazumijevanje, kvarove i slično. Najlakše je okriviti retro Merkur za sve što krene u krivo ili u rikverc.
No, retrogradan Merkur je dobar za popraviti stvari, okolnosti, odnose i slično. Dobar je da se vratimo unazad i pogledamo što se tu može popraviti. Ali nije dobar za kirurgiju i ostale medicinske zahvate jer povećava potencijal greške. Nitko ne bi želio biti na operaciji na kojoj kirurg ima povećani potencijal da se napravi greška. Svjestan sam da se neke operacije ne mogu izbjeći i da ne nužno da se obave u ovom periodu. U tom slučaju treba surađivati sa sudbinom na najbolji mogući način

Nema komentara:

Objavi komentar