utorak, 23. veljače 2016.

KONJUNKCIJA SATURNA I MARSA U SIDERALNOM ZNAKU ŠKORPIONA

Mars i Saturn su suprotnosti. Mars je brzina i toplina, a Saturn je sporost i hladnoća. Mars dodaje gas, a Saturn pritiska kočnicu. Mars je divljak koji se ne obazire na granice, a Saturn je strogi tradicionalista koji se drži zakona. No, Mars je u Saturnovom znaku Jarca egzaltiran jer mu odgovara usmjerena disciplina koju Saturn pruža dok je Saturn u Marsovom znaku Ovna debilitiran jer se teško ili nikako ne prilagođava brzim promjenama i strastvenom temperamentu Ovna. To znači da ovdje imamo igru suprotnosti koje za energije Marsa mogu predstavljati dobrodošlo usmjerenje i disciplinu koja usmjerava prema konačnom rješenju.

Mars je u domaćem okruženju jer on je ipak vladar Škorpiona, ovdje se osjeća kao kod kuće. To znači da Mars jako dobro koristi moć kontrole i discipline koju na njega prebacuje Saturn. Aktivnosti koje zahtijevaju disciplinu usmjerenu na konkretne rezultate mogu ostvariti dostignuća u periodu ove konjunkcije.

Mars ulazi u sideralnog Škorpiona 20.2.2016. Nakon ulaska Marsa u Škorpion desiti će se i retrogradnost prvo Saturna i zatim i Marsa. Saturnova retrogradnost od 25.3.2016 do 13.8.2016. Tokom ovog perioda mogu se početi očekivati blokade, možda zbog straha od promjene, možda zbog nesigurnosti, obeshrabrenja i potištenosti i slično. Sve nas to može odvajati od ostvarenja ciljeva. Tada će biti malo teže dobiti moć kontrole i discipline i zbog toga je moguć bijes frustriranog Marsa koji ne uspijeva ostvariti željeno. To je poput povlačenja nakon početnog suočavanja sa preprekama: zaključujemo da se ne isplati djelovati, da je možda bolje da se odmorimo, opustimo, relaksiramo. Energije su prilično napete i to će nas tjerati na odugovlačenje i odbijanje prihvaćanja odgovornosti za rezultate u životu. Kao da će sposobnost discipline i kontrole otići na spavanje. Inteligencija (Jupiter) će biti u meditaciji (retrogradnost), a disciplina (Saturn) na spavanju. Sve zajedno predstavlja period povlačenja, introspekcije, pregleda prethodnih rezultata, prilagođavanje strategija, planova i slično.

I opet Mars agresivac predstavlja napade kojima pokušava ostvariti ciljeve. U nekim stvarima zaista i uspijeva. Do perioda njegove retrogradnosti. Od 17.4.2016. do 30.6.2016. Od tada i naša energičnost i strast počinju razmišljati o tome da li se pametno djelovalo i odlučuju krenuti "u remont" ili obnovu. Taj period, retrogradnost Jupitera, Saturna i Marsa je period povratka u prošlost, inventure ili revizije.



Mars će krenuti u retrogradno kretanje na 14-tom stupnju sideralnog Škorpiona, a to je upravo stupanj na kojem se nalazi zvijezda Antares koja predstavlja "srce Škorpiona" i poznata je kao "rival (ili suparnik) Marsa". Mars se okreće u rikverc u susretu sa svojim suparnikom koji se nalazi u sazviježđu (nakšatri) Đješta koja je poznata kao mjesto vojne i političke moči, dostignuća, ali i mogućeg pada i gubitaka. Ovaj dio neba je također mjesto manifestacije ljubomore, osjećaja odbačenosti ili izdaje.

Susresti ćemo se sa neostvarenim ciljevima i nakon nekog vremena analize i promišljanja postati ljuti zbog razočarenja. Prvi trenutci susretanja sa aktivnostima koje se ne odvijaju u skladu sa idejom ili planom, čak niti ne u skladu sa zasluženim (pa se zbog toga osjećamo da je svijet nepravedno mjesto) biti će upravo oko sredine travnja 2016. No, ipak postoji volja da se radi na rješenju problema. Ono što se ne uspije riješiti do kraja lipnja izazvati će bijes i ljutnju pa i moguću agresiju.

Sve ovo može govoriti i o financijskim problemima, ekonomskim poteškoćama te o teškim odlukama (rezovima) koji se trebaju donijeti u tom području. To posebno pogađa Hrvatsku jer se ova konjuncija Marsa i Saturna događa u ascendentu Republike Hrvatske. Za Hrvatsku je 2016-ta godina odgovornosti koja se konačno treba prihvatiti i prolazak Marsa kroz ovo područje zodijaka nameće konkretnu aktivnost koja ponekad može biti bolna, izazvati razočarenje i čak bijes i ljutnju.

No, najzanimljivija stvar nije to što Mars upravo na 14-tom stupnju kreće u retrogradnost nego što će se krajem kolovoza na istom stupnju desiti konjunkcija Marsa i Saturna (točnije 24.8.2016.). Krajem ožujka se pojavljuju prve blokade, zatim one eksaliraju do kraja travnja. U travnju se pojačava osjećaj izdaje, odbačenosti, prevare i zbog toga ljubomore koja može dovesti do sukoba i prepirki oko vlasti i moči upravljanja. Neke postavke će se vratiti na "default" jer ćemo shvatiti kako drugačije ne ide. Konačni obračun možemo očekivati krajem kolovoza koji će kulminirati početkom rujna jer se točno 1.9.2016. dešava pomrčina Sunca na 15-tom stupnju Lava. Kraj kolovoza i početak rujna mogu biti odlučujući trenutci tokom 2016 godine u brobi za vlast na globalnom nivou. Cijeli proces uključuje susret Marsa i Saturna sa Antaresom što predstavlja visoki potencijal intenzivno agresivne kombinacije i stoga nam je svima potrebno mnogo discipline i samokontrole kako bi zadržali stabilnost u ovakvim situacijama.

Nema komentara:

Objavi komentar