petak, 2. prosinca 2016.

Planetarna podrška između Saturna i Marsa

Do 11.12.2016. Mars je u tranzitu preko sideralnog znaka Jarca. To je znak pod vladavinom Saturna i Mars se ovdje osjeća egzaltirano. Istovrenemo Saturn se nalazi u sideralnom znaku Škorpiona koji je pod vladavinom Marsa.

Iako Mars i Saturn nisu planetarni prijatelji energije Marsa se najbolje manifestiraju u discipliniranom i kontroliranom okruženju Saturna. U ovom slučaju postoji posebna povezanost između ovih planeta: Mars je u Saturnovom znaku, a Saturn je u Marsovom znaku. Ova veza ojačava i stabilizira utjecaj obje planete. Znači egzaltacija Marsa je pojačana djelovanjem Saturna, ali je i položaj Saturna osnažnjen.
Mars je aktivan i dinamičan element čija energija treba biti ispravno usmjerena. Poput sportaša ili ratnika koji se podvrgava disciplini kako bi bio spreman na vrhunska dostignuća. Saturn govori o strahu i blokadi koje možemo pobijediti pravilno usmjerenom aktivnošću. Zato je utjecaj Marsa na Saturn također pozitivan.
To konkretno znači da do 11.12. rad, nastojanje, želje, ambicije te inicijative koje pokrećemo nailaze na plodan teren i postoji podrška od vanjskih okolnosti.
Od veljače do rujna ove godine imali smo Mars i Saturn u konjunkciji u sideralnom znaku Škorpiona. To je bio zahtjevan sudar dvije suprotstavljene energije. Taj period je tražio mnogo uravnoteženosti i jasnoće svrhe. Sadašnjem periodu nedostaje intenzitet konjunkcije, ovdje nema sudara nego samo podrška.
Aktivnost treba disciplinu što je sada prisutno. Strah treba pobijediti hrabrošću, jednostavno usuditi se. Izmjena znakova između Saturna i Marsa u ovom periodu doprinosi tome.



Nema komentara:

Objavi komentar