četvrtak, 15. kolovoza 2013.

OPISI GRAHA IZ BRIHAT PARAŠARA HORA ŠASTRE


Surya (Sunce) ima žute oči koje nalikuju medu. Tijelo mu je četvrtasto, čist je, pitta tjelesnog ustroja, inteligentan, muževan i nema mnogo kose. Brihat Parašara Hora Šastra 3.23. 



Ćandra (Mjesec) je vodenog i zračnog okruglog tijela, intuitivan je, zrači, slatko govori i promjenjiva je raspoloženja. Brihat Parašara Hora Šastra 3.24. 



Mangal (Mars) je okrutan, ima krvavo crvene oči, loše se ponaša, a ipak je velikodušan; žučljiv je i pitta tjelesnog ustroja, sklon je ljutnji i ima vitko i mišićavo tijelo. Brihat Parašara Hora Šastra 3.25.



Buddha (Merkur) ima privlačan izgled i sposobnost da koristi riječi na mnoge načine. Voli se šaliti. On je mješavina sva tri tipa tjelesne konstitucije. Brihat Parašara Hora Šastra 3.26. 



Guru (Jupiter) ima velike udove, težak je, a kosa i oči su mu žute; tjelesni ustroj mu je kapha tipa, pametan je i vrlo učen. Brihat Parašara Hora Šastra 3.27. 



Šukra (Venera) je šarmantan, ima predivno tijelo, pun je izvrsnih vrlina i dobrog raspoloženja, ima lijepe oči i pjesničke sklonosti, kapha i vata je tjelesne prirode i ima kovrčavu kosu. Brihat Parašara Hora Šastra 3.28. 



Šani (Saturn) je visoke i mršave građe, žutih očiju i vata tjelesnog ustroja. Ima velike zube, spor je i šepav, a kosa mu je gruba i oštra. Brihat Parašara Hora Šastra 3.29. 




Rahu izgleda poput dima, a tijelo mu je tamno plave boje. On prebiva u šumama i strašan je. Ima vata (zračnu) prirodu i vrlo je inteligentan. Ketu je nalik Rahuu. Brihat Parašara Hora Šastra 3.30.

1 komentar: