ponedjeljak, 28. travnja 2014.

Venera je u Ribama

Jučer je Venera ušla u sideralni znak Riba gdje će se zadržati do 24. 5. 2014.
U ljubavi i partnerstvima trenutno su tražene artističke sklonosti, maštovitost, ljubav prema umjetnosti i ljepoti općenito, zadovoljstva isenzualnosti svih tipova te prihvaćanje i poštovanje privatnog svijeta partnera.


Za ovakav položaj Venere je vrlo važna privatnost i poštovanje iste, ali se to također može nazvati tendencijom bijega od realnosti. Ovaj položaj Venere isto tako može opisivati i partnerstvo koje nije striktno vezano formalnim ugovorom, odnosno više je „slobodnog“ tipa. 


Venera u Ribama općenito daruje izuzetnu maštovitost, ljubav prema umjetnosti, religiji, filozofiji, tjelesnu ljepotu, kreativni rast i razvoj, potrebu za meditacijom, povlačenjem u svijet ideala, savršenstva ili čak iluzije te je zbog te sklonosti imaginaciji i idealizmu potrebno utočište od krutog materijalnog svijeta. 


Pošto su Ribe znak koji je vrlo imaginativan ovdje postoji potreba da se prevaziđu granice tjelesnosti i da se ljubav bazira na nekim višim, „duhovnim“ vrijednostima. To možemo nazvati romantizmom. No, u romantici se mogu pojaviti problemi i zbunjenost kada se pomiješaju duhovni i tjelesni ideali, odnosno razumijevanje ljubavi koja se bazira na tjelesnom kontaktu i ona koja ima višu duhovnu vrijednost. Zato se ponekad mogu očekivati i neke nemoguće stvari u smislu ljubavi. No, pošto je Venera ovdje egzaltirana (na vrhuncu) osoba vidi ljubav posvuda i u svima.



Nema komentara:

Objavi komentar