četvrtak, 22. svibnja 2014.

Nebeske novosti

Sutra će Merkur promijeniti svoj položaj u sideralnom zodijaku. Iz znaka Bika u znak Blizanca. To je ujedno i priprema za skori period retrogradnog Merkura koji ćemo imati tokom lipnja. Dan nakon toga (subota) i Venera mijenja svoj položaj iz znaka Riba u znak Ovna.
Ovaj prelazak Venere može biti poprilično drastičan jer ova granica predstavlja dodirnu točku između elementa vode (Ribe) i elementa vatre (Ovna), tu je također i granica između dvije nakšatre (sazviježđa) imenom Revati i Ašvini.



Nakšatra Revati daje zaštitu na putovanjima (u višem smislu zaštitu na putovanju duše ili duhovnim putovanjima), predstavlja bogatstvo, ljubav prema čovječanstvu, kreativnost u umjetnosti i slično. Ova nakšatra također predstavlja vodu i privrženost vodi. Sa "vodom" trenutno imamo puno problema na ovim prostorima, a Venera egzaltirana u ovom dijelu neba u subotu mijenja svoj položaj u Ašvini nakšatru. 



Ovo sazviježđe je drugačije kvalitete od prethodnog i pod vladavinom je Ašvini Kumara, odnosno božanskih liječnika ili iscijeljitelja. 


Venera (ljubav i partnerstva) ulazi u domenu pravednosti i istinoljubivosti, ali i brzopletih odluka, hiperaktivnosti, izazova i pionirskog eksperimentiranja. Zato je i rečeno da ovaj prelazak, barem u subotu, na nivou partnerstva i zadovoljstava može biti drastičan.
U sljedećim osvrtima ćemo komentirati Merkurovo približavanje Jupiteru, ali i Venerinu skoru konjunkciju sa Ketuom.

Nema komentara:

Objavi komentar