nedjelja, 25. svibnja 2014.

Trenutni tranziti Venere

Venera je u uskoj konjunkciji sa Ketuom, a tu se trenutno nalazi i Mjesec. Ova se kombinacija odvija na početku Ašvini sazviježđa o kojem smo nedavno pisali što je ujedno i početak sideralnog znaka Ovna. To je točka spajanja vodenog i vatrenog elementa i može govoriti o burnim reakcijama. Ketu govori o odricanju i odvojenosti... pa kojih ćemo se emotivno/senzualno/mentalnih vezanosti u sljedećem periodu odreći?


Venera u konjunkciji sa Ketuom i u obostranom aspektu sa Saturnom (opozicija) predstavlja "tapasvi yogu" ili kombinaciju odvojenosti i odricanja, strogosti i samodiscipline. Ovakva kombinacija pratiti će nas na nebu do 18. lipnja/juna.
Retrogradnost Saturna govori o duboko ukorijenjenim željama iz prošlosti, a pogotovo o strahu od prošlih trauma ili negativnih iskustava. Rahu je tijekom većine ovog perioda Atmakaraka i predstavlja put i interes duše. To dodaje intenzitet i osigurava dugoročni efekt ove kombinacije.
Venera predstavlja zadovoljstva što u ovom periodu, između ostalog, govori o pronalaženu zadovoljstava u disciplini, teškom radu, nesebičnoj odanosti višem cilju ili idealu. Ketu je "mokšakaraka" element što znači da podupire aktivnosti koje su usmjerene ka odvajanju od lažnih vrijednosti materijalnog svijeta i uzdizanju na nivo "mokše" ili duhovnog oslobođenja.
Da li nas sve ovo odvaja od uživanja u materijalnom svijetu zbog trauma (negativnog iskustva, razočarenja, frustracije...) iz prošlosti? Vidjeti ćemo...



Uglavnom, ovo je odlična kombinacija za posvećeni rad na idealu, za odricanje od nižih ili lažnih vrijednosti, za predavanje svoje energije i vremena otkrivanju tajni ili razotkrivanju istine te nesebičnom služenju za višu svrhu.
U sljedećim osvrtima opisati ćemo i utjecaj Marsa, aspektom na Veneru, ali i položaj Venere u sideralnom znaku Ovna koji definitivno dodaju strastvenost i želju... što se sve tu krije?


 

Nema komentara:

Objavi komentar