srijeda, 21. svibnja 2014.

Stacionarnost Marsa

Polako, ali sigurno Mars počinje direktno kretanje. Pošto je tek jučer prešao granicu između retrogradnosti i direktnosti još je uvijek stacionaran, što znači da je njegova energija još uvijek smirena, odnosno pasivna.
Mars u direktnom kretanju uklanja sputanosti koje smo osjećali u prošlom periodu, od početka ožujka. U prošlom periodu energija i aktivnost je trebala poticaj i motivaciju, a sada je ta potreba uklonjena. Energija se može prirodno i spontano kretati.



Marsovo direktno kretanje, nakon 80 dana retrogradnosti, predstavlja priliku da pokrenemo energiju, počnemo sa akcijom i oslobodimo se sputanosti. Sada ljenčine više nemaju opravdanja.
No, Mars je još uvijek stacionaran, odnosno "nepokretan", u sazviježđu "Hasta". Trend nove započete energije je tek u začetku, još neko vrijeme treba Marsu da dostigne svoju uobičajenu brzinu obavljanja zadataka. Tako će se zadržati još neko vrijeme, a krajem vikenda se stvari mijenjaju i aktivnost se konačno počinje pokretati. Ovdje su karakteristike sazviježđa Hasta pa pokušajte to sami protumačiti: što znači nepokretna energija aktivnosti koju predstavlja Mars u ovom dijelu neba i javite svoja tumačenja ;)
Samo ime Hasta se može prevesti kao „ruka“ ili „šaka“. Božanstvo koje vlada ovim sazviježđem se Surya ili bog Sunca, dok je planeta koja vlada ovim sazviježđem Mjesec. Ovo sazviježđe predstavljaju pet zvijezda koje simboliziraju pet prstiju ruke. Ove zvijezde govore o poslovnom uspjehu, šarmu, ali i određenom padu iz povlaštenog položaja.
Surya ima sposobnost manifestirati stvari koje želimo ili tražimo i postaviti ih u naše ruke. On daje život i asistira pri rođenju. On je „zlatnoruki“ odnosno sve što dotakne pretvara u zlato. Ruke simboliziraju vještine rukovanja alatima koje su važne u umjetnostima ili zanatima. Također ruke mogu simbolizirati liječenje, poput liječnika ili masera ili terapeuta druge vrste. Smisao za humor je također ovdje prisutan, zabavljanje, ali i govorništvo.
„Šaka“ govori o sposobnosti grabljenja ili hvatanja ideja i da se te ideje, jednom uhvaćene, i zadrže bilo u materijalnom bilo u duhovnom smislu. Zbog toga je ponekad osobama sa snažnim planetama u ovom sazviježđu teško pustiti (ili otpustiti) neke ideje ili stavove. Važno je također razvijati duhovnost jer pod utjecajem materijalne energije sklonost „hvatanja“ može postati prematerijalistička i završiti u nekim neželjenim aktivnostima. Postoji unutarnja želja da se pomaže drugima što se lijepo može manifestirati u profesijama savjetovanja. Inteligencija je prisutna i privlačnost ka misticizmu.
 


 

Nema komentara:

Objavi komentar