petak, 15. kolovoza 2014.

KALENDAR TRANZITA RAHUA I KETUA PO ZNAKOVIMA ZODIJAKA


Rahu i Ketu su promijenili svoje položaje 13. 7. 2014. Ušli su u sideralne znakove Djevice i Riba i tako će ostati do 29. 1. 2016. Ovdje je opisan utjecaj tog tranzita na 12 znakova zodijaka. Uzmite u obzir da je ovo opis utjecaja za znakove u sideralnom zodijaku te ove tranzite trebate pratiti po sideralnom zodijaku.
Znak ascendenta određuje općeniti karakter i način na koji funkcionira inteligencija osobe. Ovaj znak predstavlja "vanjski identitet", ascendent je mjesto koje u trenutku rođenja izlazi na istočnom horizontu i zato predstavlja energiju koja se rađa, uzdiže (ili izlazi), budi ili koja dolazi na manifestaciju u ovoj životu. Zato ascendent predstavlja karakter koji je vidljiv, odnosno način na koji će se karakter manifestirati u ovom životu. Prateći ove tranzite u odnosu na ascendent možemo vidjeti rezultate na tom nivou života (kojeg predstavlja ascendent).
Dodatno tome položaj Sunca predstavlja izvorni identitet duše ili to možemo nazvati "unutarnji identitet". Taj položaj govori o tome koja je izvorna želja duše i zbog čega se duša rađa u ovom životu. Položaj Sunca predstavlja "razlog za rođenje". Sunce predstavlja atmu (dušu) svake natalne karte. Ako pratimo opisane tranzite u odnosu na natalnu poziciju Sunca dobivamo rezultate na tom nivou života.
Položaj Mjeseca predstavlja "um" odnosno, način na koji osoba pokušava ostvariti svoje želje. Um ima dvije funkcije: prihvaćanje i odbacivanje. Na osnovu onoga što prihvaća i što odbacuje možemo shvatiti interese osobe i načine na koje pokušava ostvariti svoje želje. Obićno prihvaćamo ono što nam se sviđa, a odbacujemo ono što nam se ne sviđa i na osnovu toga postavljamo svoje životne vrijednosti, prioritete i slično. Ovi tranziti u odnosu na natalni položaj Mjeseca govore o rezultatima na nivou značenja Mjeseca.


OVAN
Za ascendente/Sunce/Mjesec u Ovnu ovo će biti godina rada, služenja i pokušaja da se ostvare vizije i ideali iz prošlosti. Vrijeme je za konkretnu aktivnost i požrtvovanost koja će napokon donijeti rezultate. Možda se osjećate frustrirani što u prošlosti niste imali rezultata i sada je krajnje vrijeme da odradite posao koji će vam donijeti rezultate.
Služenje je jedna od najvažnijih tema u ovom tranzitu.
Iako bi ovo također mogao biti dobar period za uspjeh u meditaciji, kontemplaciji, yogi i sličnim disciplinama ipak je ovo period u kojem treba napraviti iskorak prema praktičnosti, konkretnoj strategiji uspjeha i teškom radu koji pobjeđuje prepreke, neprijatelje i blokade. Duhovne blagoslove sada treba koristiti kao odskočnu dasku za težak rad koji se treba obaviti da bi vizije i ideali imali smisla i uopće urodili plodom.
Pošto Rahu i Ketu znaju biti manipulativni njihov utjecaj također može donijeti i pretjerano preuzimanje položaja žrtve koja je svojom požrtvovanošću tobože zaslužila rezultate. Dragi Ovnovi takve manipulacije mogu proći samo privremeno i zato je bolje da prestanete kukati, zasučite rukave i prionite na rad. 


BIK
Za Bikove u ascendentu/Sunce/Mjesec je ovo period izuzetne kreativnosti i ekspanzije osobne energije. Neki prijatelji se mogu pokazati lažnima ili se u njihovim aktivnostima mogu otkriti skriveni materijalni motivi. Zato je ovo period koji će pokazati koji su ustvari pravi i dugoročni prijatelji, oni koji mogu izdržati iskušenje vremena i kvalitetu odnosa. Suradnja u kolektivu ili zajednici je nešto što Bikovima služi kao podloga za razvoj osobne kreativnosti.
U ovom periodu treba razvijati talente i kreativnost iznad svega. Moguće je da je i ovo period nagle, nepredvidive i neočekivane sreće, no problem je što takva sreća obično kratko traje. Moguće je zaljubljivanje ili konzumiranje raznih zadovoljstava što može odvesti u ovisnosti (uključuje ovisnost od igara na sreću) ili zloupotrebu zadovoljstava.
Glavna tema ovog perioda je kreativnost.
Bikovi, sada imate priliku uravnotežiti sebe u odnosu prema svom doprinosu zajednici. Ovo je prilika da pokažete pravog/pravu sebe, da ulažete u sebe, naučite nove vještine i znanja, pomognete drugima da također nauče nova znanja (podučavajte). Radite na odnosu sa svojom djecom i napravite iskorak (uvedite neke nove stvari, iznenađenja, promijenite ono što je uobičajeno ili već dosadno) i u tom području svog života. 


BLIZANAC
Za sve vas sa ascendentom/Sunce/Mjesec u Blizancima sljedećih godinu i pol dana biti će period stabilizacije, traženja izvornih vrijednosti, pokušaja ustoličenja rutine u kojoj se osjećate zaštićeno i stvaranja okruženja utočišta u koje se možete povući uvijek kada je to potrebno.
To možete postići tako da ćete raditi na uređenju vašeg doma na primjer. Također se možete potruditi stvoriti vrijedne odnose koji će biti dugoročno kvalitetni, pogotovo u užoj obitelji, odnosno sa ukućanima.
Glavna tema ovog tranzita je stabilnost i sigurnost. Potrebno je stvoriti ravnotežu između poslovnih aktivnosti i aktivnosti osobnog rasta i brige za sebe. Dobro je uložiti malo više vremena da se učvrste i stabiliziraju osnovne vrijednosti života, da se stvori zadovoljstvo i vjera u sebe. Samopouzdanje može porasti ako se dokazujemo izvana, u vanjskim aktivnostima. Dostignućima i uspjesima gradimo svoje unutrašnje samopouzdanje, uvjerenje i unutarnju snagu. No, trenutno usmjerenje je prema unutra, prema stabilnosti na nivou podsvijesti. Zato u ovom periodu poslovna dostignuća trebaju služiti stvaranju unutarnjeg zadovoljstva, sreće, sigurnosti i utemeljenosti u osnovne životne vrijednosti.
Odličan period za rad na osnovnim vrijednostima života, treba ih osvježiti, obnoviti, unaprijediti i nadograditi.
Zbog moguće neravnoteže ovaj period također može biti period unutarnjeg nemira, nepredvidivih promjena raspoloženja ili nestalnih emotivno-mentalnih doživljaja i stalnog traženja korijena, odnosno temelja, period lutanja može se reći. Upravo zbog toga je potrebo koncentrirati se na ono što je iznutra zaista bitno i iskoristiti iritaciju koja treba postati motivacija. 


RAK
Za ascendente/Sunce/Mjesec u Raku ovaj period može biti period konačnog proboja pod uvjetom da su ciljevi dobro postavljeni, odnosno da su ciljevi u skladu sa vrijednostima života koje su trebale biti postavljene u prošlom periodu.
Glavna tema ovog perioda je hrabrost. To znači da je ovo trenutak u kojem se mogu ostvariti ambicije. Ovaj tranzit daruje inicijativu koja je potrebna da bi se ostvarila dostignuća, dostigli ciljevi i ispunile ambicije. Postoji poduzetna energija koja je spremna boriti se sa preprekama, zapravo ne samo boriti se nego i pobijediti, odnosno raštrkati prepreke i nastaviti nesmetano prema željenom cilju.
No, naravno, u ovom periodu treba pripaziti na komunikaciju jer to je područje u kojem se mogu desiti neravnoteže i eventualne manipulacije. Eksplozivnost koju ovaj tranzit daruje ne treba primijeniti na članove tima koji pomažu ili sudjeluju u ostvarenju ciljeva. Odnose u timu treba postaviti na pravi način, pogotovo se treba odati dužno poštovanje instruktorima, mentorima, učiteljima ili guruima. Ovo je period napretka, proboja i ostvarenja, komunikacije i poduzetnosti, ali treba se znati na osnovu kojih/čijih blagoslova, znanja, mudrosti, tradicije ostvarujemo individualna dostignuća.
Pošto je do srpnja sljedeće godine Jupiter u tranzitu kroz ovaj znak (egzaltiran, na vrhuncu) ovo je početak novog i vrlo povoljnog ciklusa, a tranziti čvorova daju hrabrost i poduzetnost pod uvjetom da se poštuje timski rad i odaje ispravna zahvala učiteljima i prethodnicima.


LAV
Za sve rođene u ascendentu/Sunce/Mjesec Lava ovo će biti period koncentracije na konkretna, vidljiva i materijalna ostvarenja i dostignuća. Ovo je period opstanka ili ostvarenja novih prilika za opstanak, potvrdu materijalne održivosti određenih aktivnosti, projekata i slično.
U ovom periodu treba upotrijebiti duhovno znanje stečeno u prošlosti (uključuje i prošli život) i pronaći načine kako materijalizirati to „duhovno blago“. To znači da treba pronaći aktivnosti koje će donijeti vidljive plodove unutarnjeg znanja, samospoznaje te istinske zrelosti.
Koncentracija ovog perioda zato može biti na financijska pitanja i sve što je povezano sa održavanjem. To također može donijeti pitanja povezana sa obiteljskim naslijeđem, povijesti obitelji ili odnosom sa roditeljima. Biti će moguće upotrijebiti naslijeđe, sredstva povezana sa osiguranjima, odštetama, investicijama i slično. Pri investicijama treba biti oprezan jer lakomost može zavesti. Iako je ovo poprilično dobar period za investicije vrlo je važno da stvari budu jasne i konkretne jer svaki pokušaj manipulacije ili otvorenih pitanja neće donijeti željenih plodova.
Intuicija u ovom periodu se također može dobro upotrijebiti u svrhu razumijevanja financijskih prilika. Zapravo, podloga financijskog uspjeha je mašta i intuicija, sposobnost da se zaroni u dubine tajni i misterija i dospije do uzroka ili korijena. Trebati će znati upotrijebiti ove potencijale trenutka i primijeniti ih u skladu sa višim vrijednostima života.
Manipulacije ovog perioda leže u materijalnoj lakomosti, pohlepi, ali i lijenosti odnosno trenutku u kojem računamo da ćemo ostvariti dobitak bez rada ili potrebne uložene energije.


DJEVICA
Rođeni u ascendentu/Sunce/Mjesec Djevice ovaj period provode u koncentraciji na sebe. Ovo je izvrstan period da napokon napravite za sebe ono što već duže vrijeme planirate. Trenuci poput onih koji su vam u prošlosti oduzimali previše energije, kada ste previše davali drugima, a premalo sebi ili kada ste se posvetili partnerstvu ili drugima nauštrb sebe, razvoja svojih talenata i sposobnosti… takvi trenuci sada dolaze na naplatu jer ovo je pravi period u kojem možete (i trebate) iskoristiti sve što imate i znate da bi napravili ono što je upravo potrebno za vas. To znači da trebate iskoristiti talente, dostignuća iz prošlosti, ostvarene želje da bi donijeli sebi zadovoljstvo, da bi unaprijedili sebe.
Glavna tema ovog perioda je individualnost. Možda bi to mogli nazvati i „nezavisnost“.
Tu također leži i zamka ovog perioda; jedino je Sunce nezavisno, oko njega se okreću sve planete dok se ono ne okreće oko niti jedne točke. No, ako proširimo našu viziju i shvaćanje onda vidimo da je Sunce također vezano za položaje ostalih važnih točaka u univerzumu te i ono nije beskonačno nezavisno. O čemu se zapravo ovdje radi? Radi se o tome da treba shvatiti pravi položaj osobe u odnosu prema ostatku svijeta. Raditi treba na razvijanju individualnosti i osobenog doprinosa svijetu i zajednici, ali sve treba biti u skladu sa okolinom.
Rahu u trenutnom tranzitu kroz Djevicu može pasti kao žrtva krađe identiteta, odnosno okititi se perjem koje mu ne pripada i koje nije zaslužio. To je trenutak manipulacije koji se može desiti na mnogim nivoima.
Zato je važno uravnotežiti sebe prema drugima sa naglaskom na trenutnom razvijanju individualnosti.


VAGA
Za ascendente/Sunce/Mjesec u Vagi ovo je period povlačenja, meditacije, kontemplacije, opuštanja pa čak i uživanja u zabavi kao nagrade za težak rad obavljen u prošlosti.
Tema ovog perioda je povlačenje. U prošlosti je bilo mnogo prihvaćenih dužnosti i obaveza, određenog tereta koji je mučio i sputavao. Ovaj period donosi određeno olakšanje od tog tereta, kao da se pojavljuju duhovna rješenja materijalnim problemima. To je moguće postići kroz povlačenje, meditaciju, razne duhovne/religiozne procese te prihvaćanje odgovornosti za duhovni rast i napredak. Ako je u prošlosti prihvaćena odgovornost za težak rad, ono što sada treba napraviti je prihvatiti odgovornost za uzdizanje iznad okolnosti obaveznog teškog rada, odricanja, požrtvovanosti i slično. Odricanje i požrtvovanost još uvijek postoje i igraju važnu (presudnu) ulogu, ali podloga svemu treba biti drugačija. Rad i služenje samo po sebi neće donijeti rezultat bez duhovnog razumijevanja, spoznaje i otvorenog uma koji može vidjeti više i šire.
Ovo je dakle odličan period za uzdizanje životne energije na viši nivo, za shvaćanje prave (duhovne) svrhe služenja, rada, žrtvovanja, prihvaćanja odgovornosti i dužnosti. Žrtva u ovom periodu neće biti teška, naporna i mučna. Biti će zabavna, opuštajuća i oslobađajuća. Ako nije tako onda ste vrlo vjerojatno na krivom putu u ovom trenutku svog života, promijenite nešto.
Zloupotreba ovog perioda može se manifestirati u očekivanju da će duhovni rast i razumijevanje doći ako se samo opustimo i prepustimo. Duhovna spoznaja često dolazi prerušena u prilike za služenje, u teške životne okolnosti koje nas natjeraju na pomake u našoj svjesnosti ili na izlazak iz zone komfora. Unutar „zone komfora“ nema napretka i računati na to da će se uspjeh desiti unutar zone komfora je utopija koje Vage mogu gajiti u ovom periodu.


ŠKORPION
Za ascendente/Sunce/Mjesec u Škorpionu ovo može biti period ubrzanog rasta na materijalnom nivou. Ovdje se stvara odličan potencijal za nagli rast i uspjeh, neočekivani i nepredvidivi proboj kroz prepreke koje su se ispriječile na putu napretka. Rahu daje izvrsnu energiju za rast i napredak tako da je glavna tema ovog perioda dostignuće.
U ovom periodu upotrijebite svoje talente, znanje i vještine kako bi podržali energiju rasta koja se stvara. Koncentrirajte se na konkretna dostignuća, dakle ostvarenje ciljeva i prioriteta, ne samo na znanje koje imate i kreativnost koju ste stekli u prošlosti. Sada trebate upotrijebiti vještine da dostignete praktična i mjerljiva ostvarenja.
Ovo je također dobar period da upotrijebite i neke nekonvencionalne metode kreativnosti, odnosno da donekle proširite svoj asortiman vještina te talenata. No, sve će biti usmjereno prema konkretnim dostignućima, ali i suradnji i zajedništvu. Prijateljstva, suradnja i kooperacija također može pomoći dostignuća, povezivanje je nešto što će vam odlično ići. Zbog toga je moguć uspjeh uz pomoć prijatelja ili unutar velikih organizacija i institucija.
No, kada se povezujete ili prijateljujete pripazite da ne koristite svoje veze i poznanstva kako bi ostvarili svoje sebične interese, odnosno kako bi uzdigli sebe i ne odali zahvalnost zajednici za svoj uspjeh. Rahu može stvoriti iluziju da individua ima prednost pred zajednicom. Na neki način možda je to i važna tema koju trebate shvatiti u ovom periodu, ali zloupotrebe, odnosno krađa onog što treba pripadati zajednici neće donijeti trajne rezultate, možda samo privremene rezultate zbog kojih možete okaljati svoju reputaciju.


STRIJELAC
Za ascendente/Sunce/Mjesec u Strijelcu ovo je period poslovne koncentracije i fokusa. Energija teče prema poslu i karijeri. To znači da je sada trenutak da upotrijebite svoje samopouzdanje i sve što ste ulagali u sebe te se okrenete prema prilikama u poslu i dostignete vrh koji vam se nudi.
Glavna tema ovog perioda je poslovni uspjeh.
Poslovni uspjeh će se temeljiti na onim osobinama i karakteristikama koje ste uspjeli steći u prošlosti. Nivo vašeg samopouzdanja i vjere u sebe odrediti će količinu vašeg vanjskog uspjeha. Zato sada prizovite sigurnost i stabilnost, sve okolnosti koje su vam u prošlosti dale ispunjenje u pogledu pripadnosti i unutarnjeg zadovoljstva i to nadogradite kroz vanjski uspjeh u karijeri ili možda nekim hobijima.
Ovo je period kada vam se može desiti naglo promaknuće ili neočekivani uspjeh u poslu. Kako ćete to prihvatiti i upotrijebiti ovisi od onoga što imate iznutra, koliki je vaš nivo sigurnosti u ispravnost onoga što radite. Ponekad propustimo najveće prilike jer se smatramo nesposobnim ili nedostojnim, možda se bojimo uspjeha zbog negativnog iskustva iz prošlosti ili usađenog negativnog obrasca prema uspjehu i uspješnim ljudima. To je tema na kojoj trebate napraviti ravnotežu u ovom periodu
Manipulacija ovog perioda može biti korištenje uspjeha drugih ljudi i pripisivanje zasluga sebi. Unutar posla i karijere manipulacije mogu biti napravljene prema vama, pogotovo od strane utjecajnih i nadređenih pojedinaca. No, također ćete pokušati prikriti svoje greške i prikazati se puno boljima nego što jeste. Moguće je također da kritiziranjem pokušate umanjiti vrijednost drugih kako bi istaknuli svoje vrijednosti.


JARAC
Za ascendente/Sunce/Mjesec u Jarcu ovo je period nezadovoljstva sa ponuđenim pogotovo u smislu tradicije, kulture, autoriteta i učitelja. Tražite izlaz u okolnostima koje nisu dio vaše tradicije i kulture u kojoj ste rođeni. Preispitujete vrijednosti, stavljate učitelje pod povećalo ne bi li otkrili greške i razlog za odbacivanje. Zato je ovo period revolucije.
Ovaj period možemo nazvati pokušajem uspostavljanja ravnoteže između vaših osobnih ciljeva, interesa i ambicija sa ciljevima i vrijednostima zajednice ili bolje rečeno obrascima kulture i tradicije unutar kojih djelujete. Pokušavate usuglasiti individualnost (pokušaj da dostignete svoje ambicije) sa onim što vam okolina nudi. Ovo je stoga odličan period da pronađete istinske vrijednosti koje zaista mogu pružiti plodno tlo za vaše ambicije. Promijenite ono što smatrate dotrajalim ili bezvrijednim i napravite revoluciju u poimanju vrijednosti.
Nezgodno je što prilikom ove revolucije možete napraviti i određene uvrede autoritetima koji jesu takvi kakvi jesu. Ako se smatrate sputanim tradicijom jednostavno pronađite druge načine da ostvarite svoje želje. Nemojte sebi pripisivati ulogu gurua koji je došao spasiti sve one koji su utamničeni u zatvoru ustaljenih pravila, normi i ponašanja uzrokovanih trulom tradicijom i slično. Koncentrirajte se na to da prvo spasite sebe, a oni koji trebaju biti spašeni od vaše strane pojaviti će se u trenutku kada to bude potrebno vama i njima.


VODENJAK
Za sve Vodenjake/Sunce/Mjesec u ascendentu je ovo period u kojem ćete trebati pronaći dovoljno dobre razloge za promjenu. Ovo je dakle period transformacije.
Ako uspijete pronaći razloge za promjenu onda nećete trebati biti prisiljeni na promjenu. Kada nas netko/nešto prisili na promjenu to obično zna biti bolno (ili čak vrlo bolno). Zato je dobro promjenu obaviti dobrovoljno. Ovo je period u kojem ćete ulagati u promjenu, prilagodbu, kompromis koji treba biti napravljen da bi mogli nastaviti putem uspjeha u sljedećem periodu (nakon siječnja/januara 2016.). Ulagati u promjenu znači konkretno uložiti financijska sredstva kako bi se transformirali. Zato je dobro da si tokom ovog perioda priuštite edukaciju ili tretmane koji će vam pomoći da se promijenite onako kako je to potrebno.
Kao što se gusjenica preobražava u leptira tako i vi tokom ovog perioda možete sazrjeti u tolikoj mjeri da se promijenite u ono što želite biti. Proces je bolan i iziskuje izlazak iz kukuljice koju ste si stvorili kako bi se zaštitili pred negativnim vanjskim utjecajima.
Iznenađenja ovog perioda mogu nastati na nivou dugova, naslijeđa, sudskih procesa, investicija i slično pa po tim pitanjima budite oprezni i pazite na moguće zloupotrebe.


RIBE
Za Ribe u ascendentu/Sunce/Mjesec je ovo period u kojem se trebate koncentrirati na partnerstva. Glavna tema ovog perioda je stoga zajedništvo.
Sve što znate i sve što jeste sada trebate upotrebljavati kako bi stvorili ravnotežu sa drugim ljudima, sa partnerima, suradnicima, ali i općenito sa okolinom te svim ljudima sa kojima dolazite u doticaj. Posvetite se braku ili ljubavnoj vezi, radite na tome da zadovoljite partnera/icu. Fokus sa vas treba ići prema drugima i ispunjenje ćete dostići upravo u tome da služite druge, da pomažete zajednici i da se posvetite partnerstvima općenito.
Moment manipulacije se također može desiti upravo u partnerstvima. pripazite na to i izbjegnite situacije u kojima se stavljate iznad partnerstva ili kradete energiju partneru da bi ostvarili osobne interese i zadovoljstva. Odreknite se stoga jednog dijela svojeg jedinstvenog identiteta kako bi dobili partnerstva ili kako bi nadopunili sebe kroz partnerstvo. To je najveći izazov ovog perioda.

Nema komentara:

Objavi komentar