petak, 8. kolovoza 2014.

Saturn u ascendentu

Saturn u ascendentu inače predstavlja strah od osobnog identiteta i povučenost, nedostatak samopouzdanja ili vjere u sebe, a možda i negiranje samog sebe (identiteta). To se dešava zbog negativnog iskustva u tom području života koje se desilo u prošlom životu. Negativno iskustvo se ne želi ponoviti, a strah je mehanizam kojim Saturn sprječava ta negativna iskustva da se ponovo dese, ali na taj način sprječava i mnoge povoljnosti, prilike, potencijale i mogućnosti da se dese.
U zreloj fazi života, nakon što se suočimo sa strahovima i urevnotežimo, ovaj Saturn govori o odgovornosti, sposobnosti da se ponese veliki teret za donesene odluke, ne samo teret za odluke koje utječu na osobni život nego i za živote mnogih drugih. Zbog toga ova osoba može biti vođa mnogih, odlikuje je stabilnost, pouzdanost, ozbiljnost, odgovornost, požrtvovanost i stavljane interesa zajednice ispred osobnih interesa.

Ovaj će položaj za sve u Hrvatskoj biti od izuzetnog značaja nakon studenog 2014 godine jer će Saturn ući u tranzit preko ascendenta republike Hrvatske. 
Saturn u ascendentu donosi restrikcije i kažnjavanje zbog grešaka iz prošlosti. Govori o strahu od uništenja ili ništavila (poništenje ili izništenje samog sebe, odnosno ega). Predstavlja snažnu kritiku okoline, odnosno povećalo javnosti nad osobnom odgovornošću. Saturn predstavlja pravdu i pravednike, ali i potlačene, siromašne, bolesne, marginalizirane i obespravljene. Sputan je tradicijom, normama i pravilima, socijalnim statusom i sličnom. Zbog toga može osjećati snažan pritisak da održi red, poštovanje normi i pravila i sličnih uvjetovanosti. Može biti emocionalno hladan, čak i okrutan. No, sve te osobine mogu ga pretvoriti u društveno odgovornu osobu, osobu koja je spremna preuzeti odgovornost za stanje društva ili zajednice bez obzira na posljedice.
U ascendentu Saturn je borac za pravdu potlačenih, ali i moguči opresor, ugnjetavač, odnosno osoba koja želi dominirati, kontrolirati ili tlačiti druge (zbog straha od nestanka ili iz želje za opstankom). Sve zavisi od toga kakav je odabir u okviru slobodne volje, ali i (naravno) od ostalih položaja u natalnoj karti. Sve zavisi od toga na koju će se stranu osoba svrstati.
Saturn donosi spore promjene, odnosno otpor prema promjenama. On voli spore i sigurne korake, zastajkuje, odnosno kasni, odugovlači i čeka. Treba mu dugo vremena da prihvati odgovornost i donese sudbonosne korake. Ali jednom kada to napravi onda je najbolji u tome, a pošto to čini vrlo rijetko to bude vrlo značajno i snažno (fatalno) utječe na ostatak života. Ove karakteristike u studenom ulaze u "identitet" Hrvatske. 
Ovdje slijede primjeri osoba koje imaju Saturn u ascendentu, a ti primjeri mnogo govore:


Barack Obama

George W. Bush

John McCain
   
Bill Clinton

Jimmy Carter
 
Margaret Thatcher

Camilla, vojvotkinja Cornwalla
Karl Marx

Noam Chomsky

Jawaharlal Nehru
  
Indira Gandhi
   
Sonia Gandhi
Stephen King

Agatha Christie

Hirohito




Nema komentara:

Objavi komentar