nedjelja, 29. studenoga 2015.

KONJUNKCIJA SUNCA I SATURNA

Ovog vikenda i početkom tjedna imamo usku kunjunkciju Saturna i Sunca na nebu. Saturn je već neko vrijeme pod utjecajem sjajnog Sunca, a to će još potrajati do 6.12. (nedjelja). Što očekivati i kako izvući najbolje rezultate?


Konjunkcija Sunca i Saturna je spoj suprotnosti; Sunce predstavlja slavu i uzvišenost, a Saturn predstavlja sve što je suprotno tome. Saturn će pokušati umanjiti slavu koju Sunce želi manifestirati i kanalizirati te tendencije kroz pomaganje onima kojima je to potrebno.
Saturn predstavlja posvećenost kolektivu i u ovoj konjunkciji sjaj individualnog genija (Sunce) treba surađivati sa kolektivom, podrediti svoju jedinstvenost interesu zajednice. S jedne strane možemo predvidjeti sukob sa autoritetom (jer Saturn pokušava umanjiti sjaj Sunca koje predstavlja autoritet i oca), a s druge strane odanost tradiciji, pravilima, normama, zakonima, državi, kulturi, obitelji i slično.



Nekoliko simbola Sunca i Saturna koji trenutno koaliraju:

Vlast nasuprot naroda
Individua nasuprot zajednice
Kreativnost nasuprot zakona
Društvene norme (Saturn) nasuprot individualne kreativnosti (Sunce).
Ovi simboli opisuju trenutno stanje stvari.


Pošto ova trenutna konjunkcija nema pozitivnih aspekata (osim Merkura koji se priklanja jačemu) javlja se neravnoteža u obliku pokušaja da se uspostavi autokratije, tiranije, želja za autonomijom i sl. Drugi efekti su disciplina i uspostavljanje stroge navike (rutine), askeza i strogosti, podvrgavanje osobnog interesa očekivanjima društva itd.
Desiti se može da se budemo neosjetljivi ili čak nesvjesni individualnih potreba zbog opterećenja od strane potreba zajednice ili kolektiva.
Saturn je spaljen sjajnim zrakama Sunca te ne može manifestirati sposobnost upravljanja vremenom i točnost, ali isto tako ima pozitivan efekt ohrabrenja (jer Saturn predstavlja strah), ne obazire se na uobičajene norme ozbiljnosti, zrelosti i povezano sa tim starosti i starenja. Nije opterećen mišljenjem drugih te se povećava se želja za slobodom.
Oni od nas koji imaju visoko samopouzdanje ili duhovnu svjesnost neće imati problema sa preuzimanjem odgovornosti za upravljanje i vladanje. U tom slučaju prihvatiti će se odgovornost za ulogu u društvu i zajednici i shvatiti će se mišljenje javnosti (koje govori o reputaciji svakoga od nas) te uskladiti sa voljom zajednice.



Ovo je poziv za uspostavljanje autoriteta morala.

Ako samopouzdanje nije razvijeno onda se ovaj proces odvija uz puno boli i sa osjećajem kazne. Ova konjunkcija također donosi nespremnost da se prihvate činjenice da naše odluke utječu na druge ljude, odnosno zajednicu u kojoj djelujemo.
Zaključak svega može biti osjećaj da smo degradirani (ipak postavljeni u pravi položaj koji zaslužujemo) i osjećaj kazne.
Zrele osobe to prihvaćaju sa dostojanstvom. Mogu se osjećati umorni, opterećeni, zanemareni ili pod pritiskom, ali ipak sve se prihvaća dostojanstveno.
Javno će se trebati prihvatiti osobine Saturna: skromnost, poniznost, bliskost sa "običnim" ljudima, poštovanje društvenih normi, jednostavnost, sigurnost, poštovanje starijih, pouzdanost, štedljivost itd.

Što napraviti za najbolje rezultate tijekom vikenda i sljedećeg tjedna:
Ako smo stabilni i autentični razumijemo svoju ulogu u društvu. Na taj se način može ostvariti napredak u karijeri i u utjecaju na društvo.
Najvažnija osobina ove konjunkcije je povećana svjesnost društvenih ograničenja i individualnh sloboda.
Treba se podrediti očekivanjima i potrebama zajednice.

Nema komentara:

Objavi komentar