subota, 14. studenoga 2015.

ZODIJAČKE AKTUALNOSTI

Često pišem o promjenama. Nakon konjunkcije Marsa i Venere te Marsa i Rahua (sve to na samom početku sideralne Djevice) i nakon toga mladog Mjeseca (srijeda, 11.11.), još smo uvijek kaotično zbunjeni, neodlučni i naivno vjerujemo u ideale. Svjedoci smo igara između jedne i druge političke opcije u Hrvatskoj i pokušaja da se razlike "premoste".
Koliko smo mi spremni premostiti sve što nas vraća u prošlost i ne dopušta da stignemo na drugu obalu? Vidjet ćemo uskoro.
Trebati će još malo sačekati, ne dugo. Venera i Mars se trebaju odmaknuti od prevrtljivog i lukavog (prefriganog) Rahua kako bi Djevica bila malo sigurnija u sebe i sposobna da donese odluku. I onda slijedi pregovaranje.....



U đjotišu znak Djevice simbolizira djevojka u čamcu. Ona se nalazi u sred velike vode, rijeke ili jezera i traži obalu. No, zbog mnogo informacija koje prima ili kojima barata ne može se odlučiti na koju stranu da krene. Čas bi krenula udesno pa se predomisli i krene ulijevo. Ali lijevo opet nije u redu jer će propustiti opcije koje su zdesna... I što sad? Ostati će nasred vode dok se ne odluči.
Opće je poznato da je Djevica neodlučna, može biti prevrtljiva i povodljiva, a poslovično je naivna. Problem je nesigurnost u sebe. Također opterećenost detaljima. Djevica previše pažnje posvećuje detaljima. Pretjerana količina detalja je zna zbuniti, a koga i ne bi. Djevica ima dovoljno inteligencije da sama može donijeti kvalitetan zaključak. Zato ne treba tražiti još jedno mišljenje, dodatne sitne detalje, jer je to uzrok zbunjenosti.
Na kraju Djevica odlazi na onu stranu za koju ocjeni da joj se više isplati. Točno tako: onaj tko više ponudi tamo će otići. To je pametno, to nije pristrano, to je čista računica i interes, tako bi svatko pametan i racionalan postupio.
Rahu je u tranzitu kroz Djevicu do siječnja 2016. Društvo mu pravi Mars do Božica. Dakle, sljedećih mjesec i više imamo intenzivnu gužvu u Djevici. Mogući su nagli preokreti, manipulacije, zbunjenost i drastične pogreške zbog naivnosti.... Sami možete spojiti gore spomenute simbole i shvatiti što se dešava.
Neki su se već nasukali, a drugi su prepažljivi, neodlučni i još uvijek naivni. Ima i onih proračunatih, lukavih i spremnih na manipulacije. To je utjecaj Rahua koji daje pronicljivu upotrebu inteligencije koja ne preza niti pred zloupotrebom i manipulacijom da bi ostvarila svoje ciljeve. Često je i bezobrazan i prost u ime pravde i istjerivanja istine. Rahu u Djevici - to je osoba koju ne možeš prevariti, a ona može baš svakog preveslati.
Neki su se dosjetili mosta koji spaja dvije obale. To je Djevicu još više zbunilo. Sad joj stvarno ništa nije jasno. Koju stranu odabrati? Izgleda da strane više ne postoje i Djevica je izgubila smisao svoj postojanja. Koliko je to moguće vidjet ćemo. Ili ćemo čekati sljedeću godinu da se odlučimo. Ali nakon siječnja slijede sukobi sa tradicijom i autoritetom jer je tada Jupiter pod bliskim napadom (čit. konjunkcija) svog najvećeg neprijatelja Rahua... Nikad kraja...
Za finale ovog Rahuovskog tranzita kroz Djevicu od zadnjih godinu i pol dana imamo cijeli cirkus na političkoj sceni u Hrvatskoj tako da sve opisano možemo uživo pratiti epizodu za epizodom.



Nema komentara:

Objavi komentar