nedjelja, 22. siječnja 2017.

INAUGURACIJA DONALDA TRUMPA

Kada je Donald Trump na izborima u studenom izabran za predsjednika najveće svjetske sile veliko mnoštvo stanovnika planete ostalo je nemalo iznenađeno. Nisam pratio izbore u Americi iz razloga što sam politički neutralan te ne poznajem dovoljno prilike u Sjedinjenim Državama. Nakon iznenađenja sa izborom Trumpa požalio sam zašto ranije nisam analizirao njegovu kartu i barem pokušao vidjeti ishod izbora i posljedice koje sve to donosi na globalnu zajednicu u cijelosti.
No, evo opet prilike da pogledamo potencijale njegove vladavine u sljedećim godinama. Karta trenutka inauguracije predsjednika govori o tome kakav će biti njegov mandat. 


Inauguracija predsjednika se u Sjedinjenim Državama odvija istog dana i u isto vrijeme. Sunce je tada na vrhu desete kuće u Abhijit nakšatri (dijelu pobjedničkog sazviježa Uttara Ašada). To je položaj nepobjedivog vladara, odnosno kralja. Naravno, od godine do godine položaji ostalih planeta se mijenjaju. 


Ove godine trenutak inauguracije pada točno na dan i trenutak kada su Saturn i Mars u dusthana kućama (zloćudni položaji) i na rubnim stupnjevima sideralnih znakova. Mars je u "sandhiju", na rubu između Riba i Vodenjaka, a Saturn je u točki prekretnice "gandanti", tik pred izlaskom iz Škorpiona prema Strijelcu. Jupiter je također na predzadnjem stupnju Djevice.

Rubni položaji uvijek predstavljaju nestabilnost i nesigurnost. To su trenutci u kojima se mijenjaju okolnosti, završavaju neki stari procesi i započinju novi. S obzirom na to odmah možemo reći da je Trumpovo predsjedovanje Amerikom završetak određenih ciklusa iz prošlosti. No, takve promjene znaju uzrokovati mnogo nestabilnosti u kojima se znaju desiti bolni gubici. Prvenstveno je Donaldu Trumpu potrebna velika moć preobrazbe i prilagodbe kako bi mogao odgovoriti na delikatnost trenutka. A zatim je i svima nama potrebna sposobnost da se preporodimo poput feniksa.

Saturn u karti inauguracije vlada desetom kućom. To je najvidljivija kuća u horoskopu i predstavlja ugled i reputaciju, vanjske aktivnosti i uspjeh u svjetovnih djelatnostima. Saturn je dakle na rubu između Škorpiona i Strijelca i već 26.1. 2017. ulazi u znak Strijelca. Takva se promjena dešava svake dvije i pol godine što znači da je ovo jedinstveni trenutak u ciklusu od dvije i pol godine. Zatim, spoj između vodenih i vatrenih znakova se naziva "gandanta". U ovom slučaju se radi o Škorpionu i Strijelcu. Svaka planeta se na tom mjestu nalazi u burnom i nepredvidivom okruženju i djeluje nestabilno. Treća činjenica je da se Saturn nalazi u osmoj kući koja predstavlja tajne, misterije, kompromise, velika iskušenja i prilagodbe, zaduživanja, sudskih procesa i slično. Ne baš ugodan položaj Saturna. No, Saturn u osmoj kući općenito daruje izdržljivost i dugovječnost. Možemo zaključiti da od moći regeneracije i prilagodbe ovisi koliko će dugovječna biti Trumpova vladavina. Neće ga biti lako nadomjestiti i pronaći mu dovoljno snažnog oponenta, preduboko je "pustio korijenje" da bi ga se moglo tek tako iskorijeniti.

Saturn je u ovoj karti najvažnija planeta jer je zauzeo ulogu "pokazatelja atme" (ili duše). Saturn je kralj ovog horoskopa i govori o najvažnijim temama Trumpovog mandata.

Saturn je važan po još jednpj činjenici: Donald Trump se trenutno nalazi u Sade Sati periodu i tokom siječnja je Saturn bio u tranzitu točno preko njegovog natalnog Mjeseca. Trump je rođen na dan punog Mjeseca sa Mjesecom u Škorpionu (gdje je debilitiran) i u konjunkciji sa Ketuom. I da cijela priča bude još zabavnija na dan rođenja bila je potpuna pomrčina Mjeseca. Svaki laički poznavatelj astrologije će na ovo reći "jao".

Na osnovu ovoga možemo pretpostaviti da se sam Donald Trump nalazi na prekretnici svog života i pod ogromnim je pritiskom. Osobe koje su rođene na dan ili u blizini pomrčine u svojim životima imaju ozbiljan karmički zadatak koji trebaju ostvariti. Ponekad takav karmički zadatak utječe na zajednicu u cijelosti i mijenja povijest čovječanstva. Osobe rođene u trenutku pomrčine predstavljaju revoluciju ili završetak starih faza i početak potpuno novih ciklusa u povijesti. Da se ne zadržim samo na teoriji evo nekih konkretnih primjera.
Mnoge utjecajne osobe su rođene na dane pomrčine poput nasljednika kraljevske obitelji princa Williama i Kate Middleton; William je rođen na dan pomrčine Sunca, a Kate je rođena na dan pomrčine Mjeseca. Na spisku rođenih na dane pomrčine možemo pronaći mnoge kraljeve i pripadnike kraljevskih obitelji, svece poput Šri Ćaitanje Mahaprabhua, ali i Marka Zuckerberga, začetnika Facebooka.

Zaključak je da rođenje na dane pomrčine daje intenzivne osobe bilo u pozitivnom ili negativnom smislu. Utjecaj čvorova na Sunce i Mjesec, najveća svjetleća tijela na nebu, govori o velikim previranjima i revolucionarnim promjenama, odnosno izvanrednom utjecaju i težini karmičkog zadatka koje osobe rođene na takve dane nose sa sobom.

Kraljevi poput kralja Italije Vittoria Emanuelea i Jugoslavenskog kralja Petra su također rođeni u trenutku pomrčine Sunca i bili prisiljeni napustiti prijestolje nakon čega je u njihovim zemljama ukinuta monarhija. Kralj Francuske Luj XV, koji je također rođen u trenutku pomrčine Mjeseca, preminuo je 15 godina prije Francuske revolucije, ali je svojim načinom vladanja ustvari započeo proces neizbježnog raspada tadašnje francuske monarhije.

Osim već spomenutog snažnog Sunca u kraljevskom i pobjedničkom položaju, nestabilnih energija Saturna i Marsa u karti inauguracije možemo vidjeti i Jupiter u šestoj kući. Sve zloćudne kuće su nastanjene planetima. To znači da će se Trump u svom mandatu baviti problemima, poteškoćama, blokadama, sukobima, izazovima, ali i gubicima. To će biti snažno prisutno u njegovim aktivnostima. Jupiter je vladar devete kuće i predstavlja tradiciju i ustaljene vrijednosti kulture, edukacije, odnosa prema vrijednostima, moralu i religiji. Ta su područja pred preprekama i tu će biti mnogih blokada djelovanja predsjednika Trumpa.

Merkur u devetoj kući i povoljna izmjena između Merkura i Jupitera osnažuje ovu povezanost tema devete i šeste kuće. To znači da komunikacijom i mudrim pristupom rješavanju konflikta mnogi problemi mogu biti riješeni. Poželimo Trumpu dobre savjetnike koji će mu pomoći u komunikaciji o vrijednostima i ciljevima za koje se zalaže, ali i u diplomaciji.

Mjesec je u sedmoj kući što znači da Trump mora ući u ozbiljno "partnerstvo" sa narodom čiji je predsjednik. Njegova uloga je nalik majki koja stvara mir i harmoniju u poremećene odnose unutar obitelji.

Venera u konjunkciji sa Ketuom u jedanaestoj kući, Vodenjaku, govori o odricanju od zadovoljstva i žrtvi za kolektivnu dobrobit. U tome se ustvari pronalazi zadovoljstvo: u služenju zajednice. Ovi položaji mogu govoriti o financijskim problemima koji očekuju Trumpa. U zajednici svatko traži svoje i neki će se osjećati uskraćeni. Stvaranje mentaliteta zajedništva je zato vrlo važno za uspjeh ovog mandata. Određene grupe ili pojedinci tražiti će da budu favorizirani zbog svoje nadmoći ili posebnosti. Pojaviti će se elitizam raznih vrsta. Rahu u petoj kući predstavlja procvat elitizma. No, zajednicu se ne smije zanemariti jer će ona zahtijevati svoje i ako predsjednik ne predvidi očekivanja zajednice (mase i naroda) onda će se pojaviti problemi u financijskom smislu i u odnosima sa partnerima općenito (a važan partner koji sam spomenuo je "narod").

Na kraju svega možemo zaključiti da će ovaj mandat biti velika prekretnica za Sjedinjene Države, ali i svijet općenito. Izbor Donalda Trumpa za predsjednika je već sam po sebi neuobičajen događaj koji predstavlja određeni politički presedan. Donald je uspješan biznismen, to se može vidjeti u njegovoj natalnoj karti. Njegova "varna" je pretežno "vaišja" (što znači da je biznismen, trgovac, osoba orijentirana na stvaranje obilja). No, zbog intenziteta rođenja u trenutku pomrčine utjecaj Rahua i Ketua je vinuo ovog "vaišju" u visine gdje može mijenjati suvremenu povijest te stoga predstavlja završetak određene faze u povijesti Sjedinjenih Država te se time otvaraju novi procesi i ciklusi razvoja društva i zajednice.


2 komentara:

  1. Kontaktirala sam razne ljude, isla kod svakakvih vracara, astrologa, gledali su mi u kafu, dlan , pasulj....Ali bezuspesno
    Bila sam silovana kao dete, ostavili su me roditelji, jednom rečju nisam imala nikakav pravac u zivotu.
    Udala sam se i rodila 4 dece iz tri braka.Ni jedan brak mi nije uspesan.
    I slucajno mi drugarica kaze da joj je neka Renata pomogla, iskreno ja joj nisam verovala.I nekako ona mene natera i evo zahvalna sam i drugarici i Renati
    Hvala joj, imam decka koji je prihvatio moju decu i pruza mi ljubav koju nisam imala do sad.

    Do nje mozete doci putem vibera i vacapa +385923813830

    OdgovoriIzbriši