subota, 26. srpnja 2014.

Danas počinje "zlatno doba"

Po riječima Višnu Purane (4.23.30.) "zlatno doba" se vraća kada Mjesec, Sunce i Jupiter budu u "Pušja" nakšatri (astronomski gledano- područje neba u kojem se nalaze zvijezde zviježđa Raka: Asellus australis, Asellus borealis i Praesepe ili astrološki gledano područje sideralnog Raka od 3°20 do 16°40).
To se počelo dešavati upravo sada pa sutrašnji dan možemo smatrati prvim danom novog "zlatnog doba" po Višnu Purani.
Ovo je događaj koji se ne dešava često, zadnji put kada su Jupiter, Sunce i Mjesec istovremeno bili u ovom sazviježđu bila je 1943 godina. Sljedeći puta se to dešava 2038 godine. Za neke od nas ovo je događaj koji se dešava jednom u životu.
Kako shvatiti navode Višnu Purane jer po njima izgleda da zlatno doba počinje svaki puta kada se ovakva konjunkcija desi? Višnu Purana opisuje dolazak Kalki avatara točno u tom trenutku što ne znači da će svaki puta kada se pojavi ova kombinacija doći Kalki avatara i započeti novo zlatno doba ili Satya yugu.
No, svejedno možemo iskoristiti ovaj povoljan trenutak, trenutak novih početaka, koji je nalik momentu dolaska avatara koji će okončati trenutno "željezno doba", doba svađe i licemjerja, odnosno Kali yugu.


Nema komentara:

Objavi komentar