subota, 26. srpnja 2014.

Trenutno stanje na nebu

Konjunkcija Jupitera i Sunca koja je još uvijek aktualna na nebu donosi dominaciju ega nad znanjem i ostalim blagoslovima koje imamo. Zbog susreta sa svim nizom grešaka iz prošlosti ego je sada na vrhuncu i puca po šavovima. To pucanje traje još dan-dva i onda počinjemo shvaćati lekcije iz prošlosti i možemo početi koristiti znanje i inteligenciju, odnosno što trebamo naučiti iz ove zbrke.


Osim toga Mars se približava Saturnu i pokušava uznemiriti stabilnost i preuzimanje zrele odgovornosti koju je Saturn konačno sposoban preuzeti. Saturn je izašao iz retrogradnosti i u nekoliko sljedećih dana će manifestirati ljutnju zbog stvari koje nisu ispale onako kako se očekivalo. Mars ovdje stvara dodatno uznemirenje, u akciji je diskreditacije svega stvorenog (u vrijeme Saturnove retrogresije od početka ožujka do sada) i to pokušava pokazati kao nepravedno, neodgovorno, neuravnoteženo i slično. Trenutno nema konkretnog rješenja, nailazimo samo na bijes i ništa više. Saturn se probudio iz retrogradnosti i shvaća da stvari nisu onakve kakvima ih je očekivao. zato je ljut.


Ono što nam na osnovu ovoga predstoji je jedan konkretan put prema uravnoteženju. Neke se stvari trebaju riješiti. Kao prvo treba nas proći bijes koji osjećamo zbog razotkrivenih lažnih obećanja ili očekivanja. Budimo odgovorni prema sebi i napravimo da nam bude dobro, nemojmo gajiti negativne osjećaje jer sa njima nećemo istjerati pravdu ili povrijediti nekoga niti uspijeti osvetiti se. Negativne emocije štete samo nama i nikom više. Zato odustanimo od negativnih emocija jer tako štetimo samo sebi, a pošto volimo sebe ne želimo naštetiti sebi te stoga treba napraviti da se osjećamo dobro.
Kada se malo odmaknemo od ovog utjecaja povrijeđenog ega koji prekriva inteligenciju kojom možemo naučiti lekcije za greške iz prošlosti, tada može početi proces uravnoteženja. Budimo velikodušni i damo si termin tamo do punog Mjeseca u kolovozu (10.8.)
Tada pokušajmo riješiti stvari. Budimo veliki diplomate, tražimo ravnotežu i suradnju, ali pravedno i odgovorno... nikakav sukob jer to ne rješava situacije uopće. PEACE & LOVE – to bi trebali napisati na čelo i zamisliti da drugi imaju na čelu. Šalim se, ali možda i ne.
Obje se strane u ovom procesu uravnoteženja trebaju osjećati kao pobjednici. Na taj način trebamo diplomatski odraditi posao, kao odlični trgovci.


 

Nema komentara:

Objavi komentar