petak, 3. srpnja 2015.

ASTROLOŠKA PROGNOZA ZA SRPANJ/JUL 2015

Da li srpanj/jul donosi promjene i kakve?
Da, srpanj donosi promjene. Jupiter mijenja svoj položaj u sideralnom zodijaku; iz znaka Raka prelazi u Lava. Jupiter će relativno brzo obaviti taj prelazak.
Saturn završava svoju retrogradnost da bi prvih dana kolovoza/augusta konačno preokrenuo kretanje u direktno. Dakle, tokom sedmog mjeseca ove godine suočavamo se sa promjenom položaja Jupitera i završetkom Saturnove retrogradnosti.
Srpanj je otvoren duelom Jupitera i Venere u znaku Raka (pod vladavinom Mjeseca) i punim Mjesecom u području neba kojim vladaju Jupiter i Venera (znak Strijelca pod vladavinom Jupitera i nakšatra Purva Ašada pod valdavinom Venere). Ovaj spoj Jupitera, Venere i Mjeseca donio je jedinstvenu energiju samilosti, ženstvenosti, velikodušnosti, ali i znanja. Mnoge su se energije mogle izmiješati i stvoriti zbrku u vrijednostima pogotovo onima kojima su ovi događaji dotakli važne točke u natalnoj karti.
Zanimljivost srpnja su dva puna Mjeseca tokom slkjedećih 30 dana. Sljedeći pun Mjesec je zadnjeg dana srpnja.
Prva promjena je ulazak Venere u sideralni znak Lava i to se dešava 5.7., nedjelja.  Tražiti ćemo uvažavanje, priznanje i glamur u ljubavi.
Istog dana Merkur ulazi u svoju domenu Blizance: komunikacija do maksimuma.  Nedjelja je dakle „dan promjena“ :-) Ali svejedno ne zaboravite da je svaki dan dobar dan za promjenu.
9.7. Jupiter ulazi u zadnji stupanj sideralnog Raka. Već se neko vrijeme Jupiter nalazi u području zodijaka koji nazivamo „gandanta“. To je kraj znaka Raka i početak Lava. Tu se spajaju elementi vode i vatre što je nespojiva kombinacija i zato je položaj bilo koje planete u ovom području labilan i nepredvidiv. Ovo kretanje Jupitera predstavlja završavanje određenih procesa u intelektualnoj spoznaji, mudrosti, stjecanju novih znanja ili početku procesa edukacije. Srpanj je konačni završetak tih procesa koji se odvijaju zadnjih nešto više od 12 mjeseci.
Jupiter juri velikom brzinom prema Lavu, a Merkur također brza preko područja Blizanaca. Ovo brzo kretanje ovih planeta suprotstavlja se usporavanju koje predstavlja Saturn. Od početka ožujka Saturn je retrogradan i sada počinje proces promjene njegovog gibanja. Jupiter i Merkur ubrzavaju dok Saturn usporava, to je tema srpnja.
Sredinom srpnja, točnije noć sa 15. na 16. srpnja, dešava se mlad Mjesec i istovremeno „planetarni rat“ između merkura i Marsa. Pazite u komunikaciji tih dana te ne donosite nepromišljene odluke, mogli bi požaliti kasnije.
Merkur je toliko brz da se pridružuje Suncu u znaku Raka i već 23.7. su u uskoj konjunkciji ili „planetarnom ratu“: rat između ega i intelekta u području emocija i doma (znak Raka).  Intelekt će biti „spržen“ jer nitko ne može pobijediti ego, bitno je da li će ego koji će pržiti intelekt biti „lažni“ ili „pravi“. Period spaljenosti Merkura snažnim zrakama Sunca traje od 18.7. do 29.7., a vrhunac je upravo 23.7.
Predzadnjeg dana srpnja Mars ulazi u sideralni znak Raka. To je područje njegove debilitacije te se učimo discipline u samilosti i poniznosti.
Zadnji dan srpnja je dan punog Mjeseca koji nazivamo „Guru purnima“.  To je „dan Gurua“, slavimo univerzalnog učitelja. 

O svim ovim planetarnim položajima i promjenama detaljno ćemo pisati na ovom blogu pa pratite i budite u toku sa dešavanjima na nebu.


Nema komentara:

Objavi komentar