petak, 26. lipnja 2015.

KONJUNKCIJA JUPITERA I VENERE

Bliži nam se uska konjunkcija Jupitera i Venere. Dešava se na zadnjim stupnjevima sideralnog znaka Raka, tik prije nego što će Venera napustiti ovo područje zodijaka, a nedugo zatim i Jupiter. Ovo je kulminacija Jupiterovog boravka u ovom znaku i ujedno kulminacija zadnjih mjesec dana koji su Venera i Jupiter proveli ovdje.
Jupiter je guru božanskih bića u univerzumu, dok je Venera ili Šukra učitelj "asura", odnosno bića koja koriste materijalnu prirodu za svoje zadovoljstvo. U ovoj konjunkciji se sukobljavaju ova dva principa i natječu se za nadmoć. Inteligencija koja nas usmjerava prema višim ciljevima može biti zbunjena prilikama materijalnog uživanja i lako možemo postati žrtva nekih privremenih i trivijalnih zadovoljstava. Takve okolnosti nas prate već mjesec dana, a u ovim danima posebno.
Utjecaj ove konjunkcije je intenzivan od ponedjeljka do četvrtka. U četvrtak je dan punog Mjeseca te se ova konjunkcija završava sa puninom uma što nas u mentalnom, emotivnom i senzualnom smislu može preplaviti osjećajima. Pobrinimo se da ti osjećaji budu dobri i pozitivni :-)


Nema komentara:

Objavi komentar