četvrtak, 9. lipnja 2016.

ŠTO SE DEŠAVA?

Početkom petog mjeseca Jupiter je završio svoj retrogradni hod i počeo se približavati točki mjesečevog čvora Rahuu. Rahu i Jupiter su najveći neprijatelji i njihovo približavanje se dešava u sideralnom znaku Lava.

Lav predstavlja "kralja" ili lidere, vođe, vladajuće, sve one koji predstavljaju autoritet i dominaciju. Ovaj sukob između dva najveća neprijatelja tremutmo se dešava upravo u području vlasti i politike. Svjedoci smo političkog cirkusa koji se dešava u Hrvatskoj, a ako pogledamo natalnu kartu Hrvatske vidjeti ćemo da ova konjunkcija najvećih neprijatelja aktualna u polju karijere, vanjskih aktivnosti, ugleda i reputacije. Ne može se skriti od oka javnosti i snažno utječe na budućnost u smislu gospodarstva i ekonomije.

Da malo objasnim što stvara spoj Jupitera i Rahua. Jupiter je prosvjetitelj koji se rukovodi idealima i visokim vrijednostima, moralom i etikom. Rahu je lopov koji pokušava ukrasti inteligenciju Jupitera da bi sebe predstavio kao ono što nije. Rahu je manipulator koji izvrće istinu da bi ostvario svoje interese. U znaku Lava nam je taj utjecaj jasno uočljiv u trenutnim situacijama. Rahu predstavlja tendenciju u kojoj želimo ispostaviti sebe iznad drugih, zapravo nametnuti sebe kao jedinog i najboljeg (poput diktatora ili autokrate). Za Hrvatsku je ovo jasan period pokušaja manipulacije i uspostavljanja lažne autokracije ili diktature. Taj utjecaj nije samo trenutan nego će se zadržati do augusta 2017 god. Trenutno se pojačano koristi idealizam ili vjera u svetost ili uzvišenost ljudskog života. Manipulira se sa vrijednostima i pokušava ih se upotrijebiti za sebične interese.

U našim individualnim životima se ovaj utjecaj može manifestirati na raznim nivoima u skladu sa natalnom kartom osobe.

Ova kombinacija već neko vrijeme razotkriva greške vladajućih ili lidera općenito. Rahu je također element razotkrivanja suštine i šoka koji slijedi nakon što se suočimo sa neporecivom istinom. Ovi trenuci mogu se usporediti sa padanjem maski i iznenađenjem koje slijedi kada shvatimo pravu prirodu samoprozvanih lidera. Zbog toga nas trenutne situacije iznenađuju iz dana u dan, preokreti su redovni, neočekivani i neplanirani. Rahu je revolucionar i njegova je zadaća razotkriti ustaljene norma i kruta pravila te uvesti nova pravila, odnosno napraviti reforme. „Reforme“ su počele u siječnju kada je Rahu ušao u znak Lava. Zbunjenost je tada bila na vrhuncu i cijelo ovo vrijeme kao da smo se kretali unazad zbog retrogradnosti Jupitera do siječnja do 9.5.

Sada nam je mnogo jasnije u kojem se cirkusu nalazimo i mnoge maske su pale i predviđam da će se taj trend nastaviti sljedećih mjesec dana sa konačnim finalom sredinom augusta.

Sljedeću nedjelju (19.5.) počinje uska konjunkcija ili "planetarni rat" Rahua i Jupitera. Dakle, svo ovo što doživljavamo je samo priprema za konačni obračun koji će se odvijati u danu punog Mjeseca (ponedjeljak 20.6.) ili nekoliko dana/tjedana nakon toga.

Planetarni rat traje do 30.6. a to je ujedno i dan kada Mars završava svoje retrogradno kretanje. To znači da početkom jula možemo očekivati novu situaciju na nebu i u našim životima; "rat" je gotov, Mars (bog rata) je direktan i jasan, diplomatski se trudi surađivati u sideralnom znaku Vage.

Sve to znači da prateći trenutno stanje i simboliku na nebu možemo očekivati završetak cirkusa u Hrvatskoj politici početkom jula. Barem djelomično. Jer Jupiter je u druženju sa Rahuom do 11.8. Tek nakon tog datuma Jupiter će se potpuno odmaknuti od manipulativnog utjecaja Rahua.


Nema komentara:

Objavi komentar