četvrtak, 15. rujna 2016.

Pomrčina Mjeseca 16.9.2016.

Sutrašnja pomrčina Mjeseca biti će vidljiva iz naših krajeva u periodu od 18:54 do 22:53. Ova pomrčina predstavlja trenutak prekretnice iz nekoliko razloga.
Prvo: dešava se na rubovima sideralnih znakova, pun Mjesec je na nultom stupnju Riba, a Sunce na nultom stupnju Djevice. Planete su uvijek slabe i nestabilne na rubnim položajima kao što je ovaj. To znači da je ova pomrčina vrhunac karmičke neravnoteže sa potencijalom velike nestabilnosti. Tokom nestabilnih okolnosti mnoge se stvari mogu neočekivano promijeniti i iznenaditi nas.
Zatim; dan kada Sunce prelazi iz jednog u sljedeći znak zove se Sankranti. To je nestabilan dan u kojem nije preporučljivo poduzeti važne stvari ili započeti projekte. Zbog slabosti Sunca taj dan ne posjeduje snagu da osigura pozitivan potencijal za razvoj događaja u budućnosti.
No, ovakvi dani također predstavljaju početak neke nove faze i otvaranje novih poglavlja.
Još jedna planeta pridonosi nestabilnosti, a to je Mars. Na zadnjem je stupnju sideralnog Škorpiona i dan nakon pomrčine ulazi u sljedeći znak, Strijelac.  Putovanje Marsa kroz Škorpion i konjunkcija sa Saturnom trajala je neobično dugo, od veljače ove godine. Ova promjena je značajna u okviru ove godine i dešava se upravo dan nakon pomrčine.
Još jedna stvar; točka preko koje prelazi Mars zove se "gandanta", to je spoj vodenih i vatrenih znakova u zodijaku. Tri su takve točke u zodijaku i evo ga Mars upravo ovdje u sljedeća tri dana. Ove točke odlikuje "burna reakcija" koja se dešava u spoju vatre i vode.
Sve zajedno daje burnu i nestabilnu situaciju prekretnice i novih početaka u sljedećim danima. Tokom pomrčine se ne preporuča donositi važne životne odluke jer su potencijali nestabilni, a k tome ovdje imamo i slabost položaja Sunca i Marsa.

Sretno :-)


Nema komentara:

Objavi komentar