petak, 2. prosinca 2016.

Mars u Vodenjaku od 11.12.2016 do 20.1.2017.

Nedavno sam pisao o izmjeni između Saturna i Marsa. To je trenutno još uvijek aktualno, ali ta međusobna podrška završava 11.12. Mars tada ulazi u sideralni znak Vodenjaka gdje se nalazi Ketu. Druženje Marsa sa Ketuom donosi nagle i neočekivane (nekontrolirane) izljeve agresije. Sve se dešava u zračnom znaku Vodenjaka što nas asocira na nezgode u zraku. O tome ću još pisati, ali za sada općenite karakteristike ovog tranzita koji se odvija od 11.12.2016 do 20.1.2017.
S druge strane Mars u Vodenjaku može izvrsno djelovati unutar zajednice, koristiti društvene strukture, modele, sisteme, institucije i prijatelje. To je izvrsno za znanstvena istraživanja i testiranja jer Mars je inovator koji želi uvesti novine u društvo i zajednicu.
Vodenjak je pod vladavinom Saturna i zbog toga je privržen tradiciji, uspostavljenim pravilima, strogoj definiciji i institucionaliziranosti. S druge strane Vodenjak je revolucionar koji se usudi ispitivati (stavljati na kušnju) pravila i zakone tradicije i kulture. Saturn je upravo onaj koji se pobunio i odmetnuo od lažne autokracije. Zato Mars u Vodenjaku nailazi na plodno tlo u istraživanjima i eksperimentima. Mars predstavlja inovatora koji se usudi preći preko granice i na taj način ostvaruje svoju slobodu i nezavisnost. No, Vodenjak se prije ili kasnije reformiran vraća tradiciji i sigurnoj zoni konformizma. Zato će ovaj položaj Marsa ponekad biti problematičan. Trebati će naučiti ravnotežu između osobnih sloboda i djelovanja po diktatu zajednice i okoline. To će ponekad biti izvor zbunjenosti.
Mars u Vodenjaku može biti graditelj velikih sistema ili mreža. Sistemi su vođeni principima i pravilima i u njima se sve odvija matematički točno i predviđeno. Natjecateljski duh Marsa donosi želju za uspjehom unutar sistema ili za dostignućem rezultata u zajednici. Mars propituje teorije i koncepte koje Saturn postavlja. Zbog svega toga može izgledati kao da forsiramo svoje stavove, da djelujemo naglo i nepromišljeno, preambiciozno, ponekad divlje ili primitivno. To su frustracije položaja Marsa u neprijateljskom znaku Vodenjaka.
Mnogi će sami sebe promovirati kao graditelje zajednice ili sistema, ali unutarnja motivacija je istraživanje samog sebe i dovođenje novina u znanost ili u bilo koje drugo područje znanja ili aktivnosti. Mars u Vodenjaku je pionir među istraživaćima.
Mars u Vodenjaku govori o individualizmu. U zajednici može ostvariti velike rezultate. Visok nivo uspjeha je moguć u uspostavljanju novih modela, procesa, sistema ili koncepata. Ali zbog nepovoljnog okruženja neće biti odgovarajućeg prepoznavanje, dobiti ili zadovoljstva od strane zajednice. Može se desiti da se usprkos ogromnom dostignuću ostane nezamijećen i nenagrađen. Zbog toga je dobro tokom ovog tranzita razvijati odlike Saturna: strpljivost, ustrajnost, skromnost, odlučnost, disciplinu i fokus, izdržljivost, treba naučiti usporiti kada je to potrebno i slično. Također treba ostati na snažnoj želji ka napretku i ostvarenju rezultata (to je utjecaj Rahua koji je suvladar Vodenjaka).


Nema komentara:

Objavi komentar