subota, 8. veljače 2014.

Mars u Vagi

Mars je 4 veljače/februara ušao u sideralni znak Vage. Tu se pridružio Saturnu i Rahuu koji su ovdje već neko vrijeme. Saturn je u Vagi na vrhuncu svog djelovanja, a Mars je vladar znaka u kojem je Saturn na samom dnu svoje energije (Ovna). Na taj način Mars se približava Saturnu i pokušava destabilizirati njegovu ravnotežu i pravednost. Pazimo na strpljivost tokom sljedećeg perioda, aktivna energija nam može uznemiriti um i natjerati nas da požurimo "preko reda"... ili će se možda ostvariti prilike da nešto napravimo "preko reda"... Također pripazimo na partnerstva koja dugo stvaramo i održavamo; možda je baš sad prilika za dugo očekivanu aktivnost, a u nekim slučajevima trebati će pripaziti na aktivnost koja nije kreativna. Ravnoteža će biti na testu ove dane, pravednost, strogost, disciplina i odgovornost također. Budimo odani svojim vrijednostima i sve će biti u red.
Mars će se ovdje zadržati do 24.3. kada će se u svom retrogradnom kretanju vratiti u znak Djevice. Ponovo se vraća u Vagu 14. srpnja/jula i ostaje ovdje do 4. rujna/septembra.


Mars u Vagi je ratnik koji se bori za ravnotežu, suradnju, sporazum i diplomaciju, 
agresivan je u ime pravde.


Evo što drevni spisi kažu o položaju Marsa u zanku Vage:

Ako se Mars nalazi u znaku Vage osoba će biti sklona lutanjima, može se upustiti u loš posao, biti će sposoban govornik, imati će deformitet nekog uda, imati će samo nekoliko rođaka, voljeti će ratovati i boriti se, izgubiti će prvu ženu, baviti će se alkoholnim pićima i zarađivati će uz pomoć žena i na kraju izgubiti zarađeno.
"Saravali" Kalyana Varma (10. stoljeće)

Ako je Mars u znaku Vage, osoba je ekstravagantna u trošenju svoga obilja, lišena nekog tjelesnog organa, unesrećena zbog nedostatka odanosti učiteljima i prethodnicima, nemirna je i nesretna zbog supružnika/ce i imovine.
"Đataka Bharnam" Pundit Dundirađa (15. stoljeće)


Nema komentara:

Objavi komentar