petak, 2. svibnja 2014.

ASTROLOŠKA PROGNOZA ZA SVIBANJ/MAJ 2014

U svibanj ulazimo sa vrlo interesantnom kombinacijom na nebu: 4 egzaltirane planete – Sunce, Mjesec, Venera i Saturn. Sunce i Mjesec su istovremeno egzaltirani po tri (ili dva) dana godišnje i to u trenutku dok je Sunce u tranzitu u sideralnom znaku Ovna, nakon mladog Mjeseca kada Mjesec pređe u znak Bika. Zbog spomenutih egzaltacija prva dva dana ovog mjeseca smatraju se izuzetno povoljnim za započinjanje bilo kojeg projekta. Sve što se započne ovog dana trajati će dugoročno. Prvi dani svibnja su zato odlični ako planirate započeti neke poslovne projekte, putovanja, vjenčanja, edukaciju ili pisanje nove knjige ili slično, kupovine zlata i sličnih sredstava. Ovo je pravi trenutak da započnete nešto što želite da bude dugotrajno.


Sunce u znaku Ovna predstavlja pozitivnu energiju koja nas tjera naprijed prema našim ciljevima, osvajanjima i pokretanju novih stvari, projekata i slično. Istovremeno egzaltirani Mjesec govori o plodnosti, stabilnosti, kontaktu sa stvarnom realnošću, ali i dovoljnoj dozi velikodušnosti. Ukratko rečeno; i muški (Sunce) i ženski (Mjesec) principi su početkom svibnja egzaltirani, na samom vrhuncu.
Venera u tim trenucima, ali i do 24.5., predstavlja ideale u ljubavi i težnju ka čistoći u odnosima. Saturn predstavlja pravednost i ravnotežu odgovornosti, ali i određenu kaznu za neravnotežu iz prošlosti (zbog njegove trenutne retrogradnosti).
Nakon pomrčina koje su vladale prošlim mjesecom možemo reći da je svibanj novi početak. "Novi početak" lijepo počinje; sa već opisanom egzaltacijom 4 planete na nebu. Trenutak nakon pomrčina koje su se odvijale tokom travnja donosi olakšanje, a nakon što smo prošli kroz određene prekretnice ili revolucije (na unutarnjem ili vanjskom nivou) ili možda pročišćenje (materijalno ili duhovno) imamo odličnu priliku da pokrenemo stvari koje želimo da nam donesu dugoročne rezultate u budućnosti.


Svibanj je prvi mjesec tog "novog" perioda do sljedećih pomrčina koje će se odvijati u listopadu. Pošto su se pomrčine odvijale u sazviježđima Ćitra (pomrčina Mjeseca) i Bharani (pomrčina Sunca) možete pripaziti da u periodu sljedećih 6 mjeseci (do sljedećih pomrčina) ne donosite važne odluke ili ne pokrećete važne projekte baš u trenutku kada se Mjesec nalazi u tranzitu kroz ta sazviježđa. Tranzit Mjeseca kroz ta sazviježđa može donijeti neuspjeh. To znači da tokom određena dva dana u svakom Mjesecu obratite pažnju na te tranzite, npr tokom svibnja ti dani su: 12.5. (Mjesec je u tranzitu kroz Ćitru) te drugi dio (popodne) 26.5. i dopodne 27.5. (Mjesec je u Bharani sazviježđu). Ako pratite tranzite i planirate svoje aktivnosti po njima možda vam ovo može pomoći.
Prva promjena koja će se tokom svibnja desiti je prelazak Merkura u sideralni znak Bika 4. 5., u nedjelju. Do tada Merkurova komunikacija je u Ovnu navijački i izazivački raspoložena, dobro surađuje sa inventivnom energijom Sunca koja pokreće stvari. Nakon nedjelje pa sve do 22.5. Merkur je u prijateljskom znaku Bika gdje komunicira na ugodan, ljubazan i staložen način. Ovo je odlično za komunikaciju o zadovoljstvima koja stječemo kroz materijalnu dobit i obilje, stoga odlično za plodne poslovne dogovore i ugovore, ali je također plodno na nivou umjetnosti i zadovoljstva općenito. Ovo je odličan tranzit za tekstopisce, ali i degustatore, gurmane ili općenito uživaoce (te one koji opisuju) umjetnosti ili ljepote bilo koje vrste. Ugostiteljima je ovo odličan tranzit za komunikaciju, suradnju i sklapanje poslova, a također je povoljno za poljoprivrednike, poduzetnike u wellnes industriji i svim srodnim aktivnostima.


Istovremeno je Venera na svom vrhuncu (egzaltirana) u sideralnom znaku Riba što znači da su u ljubavi i partnerstvima trenutno tražene artističke sklonosti, maštovitost, ljubav prema umjetnosti i ljepoti općenito, zadovoljstva i senzualnosti svih tipova te prihvaćanje i poštovanje privatnog svijeta partnera. Venera u Ribama općenito daruje izuzetnu maštovitost, ljubav prema umjetnosti, religiji, filozofiji, tjelesnoj ljepoti, kreativni rast i razvoj, potrebu za meditacijom, povlačenjem u svijet ideala, savršenstva ili čak iluzije te je zbog te sklonosti imaginaciji i idealizmu potrebno utočište od krutog materijalnog svijeta. Pošto su Ribe znak koji je vrlo imaginativan ovdje postoji potreba da se prevaziđu granice tjelesnosti i da se ljubav bazira na nekim višim, „duhovnim“ vrijednostima. To možemo nazvati romantizmom. No, u romantici se mogu pojaviti problemi i zbunjenost kada se pomiješaju duhovni i tjelesni ideali, odnosno razumijevanje ljubavi koja se bazira na tjelesnom kontaktu i ona koja ima višu duhovnu vrijednost. Zato se ponekad mogu očekivati i neke nemoguće stvari u smislu ljubavi tokom svibnja (točnije do 24.5.). No, pošto je Venera ovdje egzaltirana (na vrhuncu) vidjeti ćemo ljubav posvuda i u svima.


Sunce će 15.5. premjestiti svoje težište u sideralni znak Bika te tako govoriti o potrebi prizemljenja žustre i osvajačke inventivnosti i kreativnosti. Da, kreativnost će svakako biti prisutna i dalje, ali na konkretnijem i praktičnijem nivou. Već se prvi rezultati projekata koje smo započeli u drugoj polovici travnja/aprila mogu početi nazirati nakon 15.5. Ili možemo reći da nakon pročišćenja kroz koje smo prošli u travnju konkretniju stabilizaciju možemo očekivati u drugoj polovici svibnja.
Nakon toga i tome u prilog govori i trenutak u kojem će Mars izaći iz svoje retrogradnosti, a to se dešava 20.5. Aktivna energija boga rata Marsa tako više neće biti sputana, opterećena prošlošću ili zakočena, konačno će biti usmjerena na budućnost i kretanje unaprijed.
Nakon 22.5. Merkur je u Blizancima, na svom terenu. Ovdje može manifestirati svoj otvoreni um koji vrlo brzo uči, upija sve moguće (i nemoguće) informacije, putuje, upoznaje ljude, komunicira na raznim jezicima bez problema i slično.
Zatim i Venera 24.5. ulazi u sideralni znak Ovna i predstavlja početak "lova na uživanje i zadovoljstva". Tako se konačno zatvara prošli period te možemo reći da polako ulazimo u "novu fazu" koja predstavlja početak ljeta i ostatka godine. Venera će tih zadnjih dana svibnja biti u znaku Ovna u uskoj konjunkciji sa Ketuom. To govori o odricanju lažnih vrijednosti i izvjesnom buđenju iz svijeta mašte, ideala i iluzije u koji smo se uljuljkali tokom svibnja. Ketu će nam oduzeti iluziju o savršenoj ljubavi i dati priliku pročišćenju naših želja. Svrha svega je da nesputani krenemo naprijed u nova osvajanja i izazove koje na ljubavnom planu predstavlja Venera u Ovnu.
Pratite i dalje objave na ovom blogu i pravovremeno ćete biti detaljno obaviješteni o svim "nebeskim" promjenama i aktualnostima.


Nema komentara:

Objavi komentar