nedjelja, 11. svibnja 2014.

Opozicija Saturna i Sunca

Ovog vikenda imamo opoziciju Sunca i retrogradnog Saturna na nebu. Obje planete su u svojim egzaltiranim ili uzvišenim položajima.
Sunce u sideralnom Ovnu predstavlja vrhunac pobjedničke energije, kreativnosti, vitalnosti i mladosti. Saturn u sideralnoj Vagi djeluje uravnoteženo, stabilno, odgovorno i pravedno. Na prvi pogled ovo izgleda kao odlična opozicija koja daruje mogućnost stabilnog i dugoročnog uspjeha. Tako i jeste, ali ne bi trebali zaboraviti da su Sunce i Saturn ipak najveći neprijatelji. Obje su planete upravo debilitirane (u padu) u znakovima kojima se suprostavljaju u opoziciji. Sunce je poniženo u Vagi te je tako autoritativni lider prisiljen na ponizno služenje kolektivu, a Saturn u Ovnu predstavlja sputanu stvaralačku energiju, strah pred oslobođenjem i sopstvenim potencijalom.
Ove dvije energije su trenutno suprostavljene, gledaju se direktno u oči i jedna drugoj suočavaju svoju suprotnost. Dobra prilika za uravnoteženo napredovanje? Da, svakako, ali i napeta situacije gdje stvaralaštvo može biti pod kočnicom represivnog elementa, straha, kazne zbog grijeha iz prošlosti i slično.
Trenutni utjecaj Ketua na Sunce razotkriva pravi identitet, ništa više ne može ostati skriveno i tako će ostati sve do sredine sljedećeg tjedna. S druge strane Rahu može trenutno previše napuhati neka očekivanja stabilnosti i dugoročnosti i blokirati nas strahom od obaveze i odgovornosti.
U svemu, kao i uvijek treba pronaći ravnotežu i iskoristiti pozitivne potencijale koje nam ova opozicija daruje.


Nema komentara:

Objavi komentar