petak, 23. svibnja 2014.

Merkur je u Blizancima

Pošto je Merkur danas ušao u sideralni znak Blizanaca pogledajmo što drevni spisi kažu o takvom položaju:
"Ako se Merkur nalazi u Blizancima osoba će ostaviti prijatan i ugodan dojam, govoriti će tečno i slatkoriječivo te biti vješt govornik, dobar u argumentaciji. Biti će časna i učena osoba, znalac u Vedama i svetim spisima, odreći će se svoje sreće i imati će dvije žene/muža. Biti će pjesnik, nezavisnog razmišljanja, vrlo darežljiv, vješt u poslovima kojima se bavi i imati će mnogo sinova i prijatelja."
"Saravali" Kalyana Varma. 


Merkurovo putovanje kroz područje "Blizanaca" donosi odlične potencijale za bilo koju vrstu komunikacije i/ili pisanja. Dobar tranzit za učenje stranih jezika, komunikaciju sa strancima, povezivanje i interakciju.
Odlika Blizanaca je dualnost što može dovesti do mentalne raspršenosti i zbog toga površnosti, odnosno nedostatka snažnog fokusa na jednu temu. Komunikacija je "umjetna", linearna i glavni kriterij je brzina izmjene (ili apsorpcije) velike količine informacija. Ali zbog toga ovo donosi mogućnost razumijevanja obje suprostavljene strane istovremeno, shvaćanje raznih kontroverzi ili zabranjenih/tabu tema.
Merkur u Blizancima je svestrani genijalac koji zna sve o svemu. 


Pošto Merkur uglavnom prihvaća na sebe utjecaj okoline u ovom tranzitu može se desiti efekt "ogledala", odnosno kopiranja okoline. U svojoj komunikaciji oponašati ćemo druge (okolinu) ili objašnjavati što drugi misle. Također dobri potencijali za stvaranje "bratskih" odnosa sa okolinom bez obzira na društveni status.
Uglavnom odličan tranzit za prodaju, marketing, oglašavanje, podučavanje, odnose sa javnošću, međunarodne komunikacije, putovanja, politiku i poslove sa medijima.

Nema komentara:

Objavi komentar