utorak, 23. rujna 2014.

Jesenska ravnodnevnica i mlad Mjesec

Danas je jesenska ravnodnevnica – trenutak kada su dan i noć u ravnoteži. Od današnjeg dana pa do zimskog solsticija (21.12.) trajanje dana će se smanjivati i dani će biti kraći od noći. Ulazimo u period "mraka", priroda ide na "zimski san". 


Simbolički ovo može predstavljati period za introspekciju, meditaciju, prikupljanje energije za buduće uspjehe, odmor, ali i povlačenje od vanjske manifestacije. Priroda je u tom trendu pa će to utjecati i na nas.
Odmah nakon ravnodnevnice, sutra ujutro, imamo trenutak mladog Mjeseca. To je još jedan simbol nedostatka svjetlosti ili povlačenja. Ovaj mlad Mjesec je specifičan jer se odvija u blizini Rahua ili sjevernog Mjesečevog čvora koji uzrokuje pomrčine. Sljedeći mjesec imati ćemo pomrčine te je ovaj mlad Mjesec uvod u događanja koja slijede tokom listopada.
Sutrašnji dan tako nosi simboliku kraja, odnosno "novog početka". Blizina pomrčine može učiniti ovaj mlad Mjesec delikatnim te su moguće nagle prekretnice ili početak određenih promjena koje će kulminirati tokom sljedećeg mjeseca. To je posebno važno za one koji blizu točaka ovih pomrčina imaju važne položaje u natalnoj karti.
Sutrašnji mlad Mjeseca odvija sa na 7 stupnja sideralne Djevice (Lahiri ajanamša), pomrčine tokom sljedećeg mjeseca odvijati će se na 20 stupnja sideralne Djevice i Ribe (8.10.2014.) i na 6 stupanj sideralne Vage (23.10.2014.)


Sve u svemu trendovi prirode se mijenjaju i na svakoga od nas to može utjecati na različiti način.
Položaj Sunca i Mjeseca u konjunkciji govori o jedinstvu duše i uma. Ovaj trenutak mladog Mjeseca i govori o slabosti Mjeseca, on je ostao bez svoje svjetlosti. To predstavlja potrebu da um bude pod snažnim utjecajem duše. Trebamo usvojiti principe duhovnosti i razviti dovoljnu količinu duhovnog znanja da bi to moglo biti moguće.
To je tema kojom otvaramo ovaj period skraćivanja dana, odnosno svjetlosti. Za općeniti uspjeh u ovom periodu važno je usvajati duhovno znanje jer to će omogućiti da se u ovom slučaju slaba pozicija Mjeseca ojača. Um (Mjesec) treba biti pod utjecajem snažnog volje duše (Sunca). Inače će um sam po sebi biti slab i podložan malodušnosti, negativnom stavu i slično. U pomoć mu treba doći Sunce koje predstavlja duhovnu spoznaju i izvorni identitet. 


No, pomrčine prijete prekriti izvornu osobnost ili identitet, ali baš u tim trenucima može se otkriti i vidjeti ono što nam je inače skriveno i iskoristiti tu spoznaju za neku od životnih revolucija. Ali oprez; u trenucima pomrčina situacije mogu izbjeći kontroli i vrlo se lako može manifestirati manipulacija materijalnom energijom, pogotovo za osobe koje nemaju razvijenu duhovnu svjesnost.
Općenito možemo reći da počinje period introspekcije i već na samom početku tog perioda imamo šansu započeti promjene i inicirati prekretnice budućnosti.

Nema komentara:

Objavi komentar