srijeda, 3. rujna 2014.

KAKO PROMIJENITI SEBE, A NE DRUGE?

Nakon ljetne "pauze" vraćamo se ponovo sa mjesečnim prognozama.
Počeo je rujan i približava nas jeseni. Astrološki gledano ovaj mjesec već u svojim prvim danima donosi konačno udaljavanje Marsa od Saturna i njihove nezgodne konjunkcije koja je vladala tokom kolovoza. Ova konjunkcija kao da je donijela potrebu bijega od stege (u ima pravde naravno) koju predstavlja Saturn. Neki elementi su zaista željeli pobjeći od discipline i odgovornosti. No, takav bijeg je naravno neuspješan jer ništa ne može pobjeći konačnoj ruci univerzalne pravde.
No, Mars će ostatak rujna (od 4.9. nadalje) provesti u sideralnom znaku Škorpiona. Ovo stavlja naglasak na vodene znakove; Jupiter se nalazi u Raku, a Ketu u Ribama. Oba od dva položaja Marsa i Ketua nalaze se pod aspektom egzaltiranog Jupitera. 


Što sve to znači laici će pitati. U rujnu možemo očekivati energiju i aktivnost usmjerenu na otkrivanje tajni, na spoznaju suštine, na preobrazbu i obnovu, odnosno podmlađivanje. Saturn se više neće miješati u manifestaciju energije te neće biti sputavanja i ograničenja. Mars je u Škorpionu "kralj drame", intenzivan i zahtjevan, posesivan i spreman na "sve ili ništa". Takve je energija pod pozitivnim aspektom Jupitera koji daruje znanje i inteligenciju kojom ovu energiju možemo ispravno usmjeriti i koristiti. Ne bi bilo čudno ako tokom rujna otkrijemo neke tajne podatke, skrivene ili privatne detalje koji su nam do tada bili nepoznati i skriveni od pogleda.
Ovo je također odličan period za iscijeljenje i regeneraciju ili stjecanje znanja u toj domeni.
Jupiterov aspekt na Ketua u Ribama samo naglašava taj položaj o kojem smo već pisali. Ketu u Ribama može manifestirati potpunu dubinu svoje imaginacije te zaroniti u ocean intuicije i meditacije. Sada je prilika za manifestaciju plodova našeg truda iz prošlosti koji smo činili u svrhu razvijanja duhovnosti ili uzdizanja u bilo kojem smislu. S druge strane Ketu će također donijeti i ravnodušnost ili čak odbojnost prema uspjehu, rastu i napretku u materijalnom smislu jer tobože predstavlja uzvišenu duhovnost koja nije vezana i opterećena materijalnim. To je druga krajnost Ketua. Jupiterov aspekt naglašava i ekspandira ove značajke.
Jupiter također nakon skoro dva mjeseca mijenja svoju energiju jer prelazi iz sazviježđa (nakšatre) koja se naziva Pušja u sljedeće sazviježđe Ašleša. To se dešava na samom početku rujna, odnosno 3.9. Navesti ćemo samo osnovne simbole ovih sazviježđa koji će dovoljno govoriti o promjeni; Pušja u doslovnom prijevodu znači "cvijeće", dok Ašleša znaki "zagrljaj". Simbol Pušje je kravlje vime što predstavlja plodnost, majčinsku brigu, davanje (znanja i materijalnih blagoslova) i slično. Simbol Ašleše je zmija koja je zamotana u spiralno klupko. Taj simbol opisuje kundalini energiju te predstavlja misteriju i duboku mudrost, ali i energiju koja nas može odvesti do prosvijetljenja, a ukoliko je zloupotrebljena donosi cijeli niz opasnosti. Otrov se može upotrijebiti kao lijek samo ako znamo kako. 

 
Element vode predstavlja emocije i zbog intenzivnih previranja u ovom području možemo očekivati emotivne nestabilnosti što znači uspone i padove podjednako.
No sve što je povezano sa elementom vode također može biti "uzburkano" u ovom periodu. No, inteligencija Jupitera govori o zaštiti božanskog znanja koje uvijek ima odgovor za sve.
Druga značajka rujna je konjunkcija Merkura i Rahua u sideralnom znaku Djevice. Merkur je u Djevici u svom elementu; komunikativan, racionalan, praktičan i logičan. No, Rahu je destabilizirajući element koji krade energiju racionalnosti i komunikacije te manipulira njome u želji da ostvari sebične interese. Sve nam ovo govori o potrebi da se uravnotežimo u praktičnosti i komunikaciji. Ovo je inače izvrstan položaj za lukavce i promućurne spekulante orijentirane na strategije za ostvarenje uspjeha. Osnovna potreba je ipak služenje jer sve treba biti podređeno ispravnoj svrhi, a to je služenje općenito. Ako moment služenja nestane polako i sigurno ulazimo u područje manipulacije i zloupotrebe.
Sredinom rujna, točnije 15. i 16.9. Sunce je na rubu između znakova Djevice i Vage što oslabljuje njegov položaj, a Merkur se istovremeno nalazi u uskoj konjunkciji sa Rahuom. Ovo su dani "status quo-a". Nedovršena energija želje i ostvarenja te komunikacija koja nas može zavesti su okolnosti koje neće pomoći pa je bolje da važne odluke odgodimo za sljedeće dane.
19. i 20.9. je Merkur na rubu između Djevice i Vage te tokom ovih dana treba pripaziti na promet, komunikacije i kretanje općenito. Pripazite na ozljede i slično. Pošto Merkur predstavlja element zemlje moguće su ozljede na zemlji, nezgode, a blizina Rahua na globalnom nivou može pokazati eventualne potrese ili erupcije vulkana.
23.9. je jesenska ravnodnevnica, a dan nakon toga je mlad Mjesec koji nalikuje pomrčini Sunca zbog blizine Rahua i Sunca/Mjeseca.
O svim ovim događajima ćemo pobliže pisati u redovnim dnevnim objavama na ovom blogu. 

 
Kako spojiti vodeno-zemljanu priču tokom rujna? Odskočna daska za ostvarenje naših želja, ne samo tokom rujna nego i kasnije, je intuicija, imaginacija, vjera, religija, filozofija, putovanja, umjetnost, edukacija i duboko razumijevanje srži i suštine svake teme kojom se bavimo. Ovo je odličan period za postavljanje ciljeva i razvijanje vizije uspjeha ili gajenje snova. Ketu daje dobru polaznu točku u tom smislu, poduprt božanskim znanjem i blagoslovom ekspanzionističkog Jupitera, a Rahu daje mogućnost da odredimo konkretnu i praktičnu, dobro pripremljenu, isplaniranu i organiziranu strategiju kojom možemo ostvariti uspjeh koji želimo. Pogotovo do 20. rujna dok Merkur bude u Djevici. Na taj način možemo spojiti snove i emocije sa konkretnom realizacijom.
Nakon 20. rujna Merkur se pridružuje Saturnu u sideralnom znaku Vage, no određeni fokus u zemljanom znaku Djevice još uvijek ostaje zbog ulaska Sunca u taj sideralni znak što nam nagovještava i pomrčine koje će se odvijati u listopadu ove godine.
Merkur i Saturn su dobri prijatelji i oboje se nalaze u prijateljskom znaku Vage. Merkur je u Vagi odličan trgovac, diplomata, komunikator i posrednik. Sa podrškom pravednog i odgovornog Saturna ovaj Merkur može sklopiti odlične poslove, napraviti pravedne dogovore ili ugovore i slično. No, svakako će trebati pripaziti na identitet koji se može lažno predstaviti i prekriti se maskom samo da bi nas prevario. To je utjecaj Rahua na Sunce koji će se posebno manifestirati tokom mladog Mjeseca 24.9.

Nema komentara:

Objavi komentar