nedjelja, 15. veljače 2015.

INAUGURACIJA KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ

 
Ukratko ćemo pogledati trenutak današnje inauguracije nove predsjednice. Na osnovu tog trenutka možemo predvidjeti tijek vladavine Kolinde grabar Kitarović. 12 sati, odnosno podne, je pravi trenutak za takve aktivnosti jer je Sunce u tom trenutku na vrhu neba gdje ima najveću snagu.
Danas u podne i 12 minuta, kada se desio trenutak zavjeta, ascendent je bio u sideralnom znaku Blizanca, a Sunce u znaku Vodenjaka. To je dobar odnos koji osigurava slijeđenje tradicije, ali i preuzimanje odgovornosti za uspostavljanje autoriteta. 


Vladar ascendenta, Merkur, nalazi se u osmoj kući što je položaj izazova i iskušenja. Trebati će napraviti mnoge promjene, prilagodbe i kompromise od kojih će neki biti bolni i neugodni. Položaj vladara ascendenta u osmoj kući je položaj izazova.
Nezgodno je također što se trenutak inauguracije održava upravo u ascendentu Blizanca koji je šesta kuća u natalnoj karti Kolinde Grabar Kitarović. Ovo upućuje na konfliktne situacije, sukobe sa neprijateljima, preprekama i općenite blokade. Pri odabiru muhurte (trenutka) potrebno je pripaziti da ascendent trenutka bude u skladu sa ascendentom osobe jer će to omogućiti usklađenost sposobnosti, želja i interesa osobe sa okolnostima koje će je pratiti u ostvarenju planova.
Fokus ove karte nalazi se u drugoj kući, a to je područje financija, odnosno opstanka i održavanja. Tu se nalazi retrogradni Jupiter u sideralnom znaku Raka. Jupiter je egzaltiran i naizgled daje odlične rezultate, ali je i retrogradan to u potpunosti okreće njegovo značenje. Teorija govori da egzaltirane i ujedno retrogradne planete u početku obećavaju uspjeh i pozitivni razvoj događaja, ali u kasnijoj fazi pokazuje pravo lice koje nije u skladu sa datim obećanjima. Jupiter je također vladar sedme kuće i predstavlja opoziciju koja će predstavljati blokadu na nivou rješavanja financijskih pitanja.
Saturn u šestoj kući je prednost ove karte, govori o sposobnosti upravljanja problemima i poteškoćama. Ovaj Saturn predstavlja marljiv i uporan rad koji će biti uložen u rješavanje problema. No, Saturn je izvrstan menadžer u trenucima krize, ali nije lider koji daje rješenja.
Mjesec u sedmoj kući govori o izvrsnom radu sa opozicijom, odnosno o dobrom odnosu prema "suprotnoj" strani, dobru komunikaciju u partnerstvima i slično.
Deseta kuća je pod utjecajem Ketua i Marsa, ali i Venere koja je na nultom stupnju sideralnog znaka Riba. Mars i Ketu su zloćudni elementi koji donose suočavanje sa neprijateljima (vladari su šeste kuće neprijatelja), ali i intenzivnu želju da se ostvari ekonomski napredak. No, Mars je ovdje u nezavidnom položaju i predstavlja potrebu usvajanja viših vrijednosti jer bi inače ovaj položaj mogao postati vrlo destruktivan.
Venera je slaba u ovoj karti, na rubu je između sideralnih znakova Vodenjaka i Ribe. Istovremeno je pod snažnim utjecajem Marsa koji svojim intenzitetom stvara strast koja traži savršenstvo i iako ne postoji disciplina i povezanost sa konkretnom realnošću lako se može završiti u izgrađenom svijetu mašte i iluzije koji nema povezanosti sa realnošću.
Za zaključak možemo reći da Mjesec i Venera ipak predstavljaju snagu ove karte jer govore o ženstvenosti koja se unosi u odnose. Kod Venere u desetoj kući to je odličan potencijal za suradnju i stvaranje dobrih odnosa, ali Venera je vrlo slaba i taj potencijal se neće uspjeti manifestirati u potpunosti bez obzira na to koliko se u njega ulaže ili koliko se na njega računa. Biti će zasjenjen snažnim "muškim" principom koji predstavlja Mars (vladar šeste kuće neprijatelja i vladar jedanaeste kuće prijatelja i saveznika; dakle i prijatelji i neprijatelji će pokušati prekriti "žensku" energiju koja pokušava stvoriti dobre odnose), a Ketu predstavlja odricanje od principa ženstvenosti zbog viših ciljeva i ideala.
Venera s druge strane kao vladar dvanaeste kuće stranih zemalja može predstavljati odličan potencijal za diplomaciju i uspjeh u stranim zemljama, ali ne možemo izbijeći utjecaj snažnog "muškog principa" te pokušaj dominacije autoriteta u tradicionalnom smislu. Venera je ipak na rubu i vrlo je slaba.
Predsjednica će očito često trebati nastupiti sa autoritetom i dominirati u igri moći te se na pametan i uravnotežen način odreći određenih posebnosti ženstvenosti i svega što donosi "ženski princip" u ulozi predsjednice države.


U svakom slučaju novoj predsjednici čestitam i želim puno uspjeha i sreće u obavljanju dužnosti i ostvarenju ciljeva.

2 komentara:

  1. i ja i prijateljica bi besplatnu NATALNU KARTU!!!

    :( :(

    Unaprijed hvala! :) :)

    OdgovoriIzbriši