srijeda, 11. veljače 2015.

Kako praktično koristiti astrologiju?

Vječno je pitanje kako koristiti astrologiju u praktičnom životu. Natalnu kartu treba shvatiti kao smjernice ili putokaze koji nas usmjeravaju. Ako želim stići na određeno odredište onda trebam krenuti ovim putem. Ili astrologiju možemo shvatiti kao vremensku prognozu: ako znam da će sutra biti kiša onda ponesem kišobran. 
Tranziti planeta predstavljaju vanjske okolnosti i prateći te tranzite mogu shvatiti što se dešava oko mene, kakav potencijal postoji u određenom trenutku. Ako trenutni tranziti dodiruju određene točke u mojoj natalnoj karti mogu očekivati važne događaje na nivou koji te točke predstavljaju. 
Vimšotari daša periodi predstavljaju raspoloženje u kojem se trenutno nalazim. To je raspoloženje temelj za odluke koje ću donijeti i zbog toga predstavlja potencijal moje budućnosti. Odluke donosimo u večini slučajeva na osnovu raspoloženja ili onoga što nam se sviđa ili ne sviđa. Rijetko donosimo odluke na osnovu racionalnih razloga. Zbog toga Vimšotari daša periodi predstavljaju sjeme onoga što se može manifestirati jer mi to želimo ili ne želimo. 
Ako poznajem svoje slabosti onda znam na kojem se području trebam disciplinirati; npr položaj Marsa predstavlja područje koje želim zaštititi, ali i područje na kojem trebam biti kreativan jer vrlo lako mogu postati destrutivan. Mars je vojnik kojemu je potrebna disciplina da bi pobijedio odnosno bio kreativan. 
Položaj Saturna npr predstavlja odgovornost koju tokom života trebam prihvatiti. U ranoj (nezreloj) fazi života pružam otpor odgovornosti jer se bojim neuspjeha koji sam na tom nivou doživio u prošlom životu. Ali kako stječem iskustvo i zrelost sve više prihvaćam odgovornost za to područje života. 
Sunce govori o razlogu za rođenje (izvornoj želji duše), a Mjesec govori o načinu na koji duša ostvaruje razlog ili želju. Ascendent predstavlja vanjsku manifestaciju odnosno materijalno okruženje. 
Venera predstavlja način na koji želim uživati, a Merkur način na koji komuniciram. Jupiter predstavlja gurua i odnos prema božanskoj milosti.
Rahu i Ketu predstavljaju budućnost i prošlost i ravnotežu između te dvije suprotnosti.
Sve ove stvari se mogu praktično upotrijebiti. Ako poznajemo potencijale i slabosti lakše je donijeti odluke. Znamo na što možemo računati, a na što ne možemo računati. 
I opet; vječno je pitanje kako upotrijebiti astrologiju. To je pitanje koje nikada neće imati konačan odgovor. Duša raste i napreduje, proces samospoznaje je bezgraničan jer je duša vječna i neograničena. Tako rastemo i napredujemo. Odgovor koji nas zadovoljava u jednom trenutku nije definitivni odgovor jer duša može prerasti okvire tog odgovora i biti će joj potreban sljedeći odgovor. Nema konačnog odgovora. Tražimo i dalje :-)
 
 

Nema komentara:

Objavi komentar