četvrtak, 22. listopada 2015.

Planetarni ratovi

Period do približno sredine studenog, točnije do 19.11. je period "planetarnih ratova"
Graha yuddha ili planetarni rat je uska konjunkcija (udaljenost maksimalno jedan stupanj) dvije grahe, planete.
U ovom periodu desiti će se 6 takvih "ratova".
Početom ovog tjedna ( točnije 18.10.) je već počeo jedan od planetarnih suprostavljanja između Marsa i Jupitera. Ovo je kombinacija zajedničke upotrebe aktivnosti i znanja, odlična kombinacija. No, naravno zavisi od osobe do osobe; npr za ascendent Rakove i Lavove, ako vam je Mars dobro pozicioniran u natalnoj karti, ovo mogu biti vrlo uspješni i kreativni dani. Ovaj planetarni rat trajao je do utorka ujutro.

Nakon toga slijedi susret Venere i Jupitera koji počinje u subotu (24.10.) predvečer i traje do punog Mjeseca, odnosno utorka 27.10. Ovo su dva učitelja, Venera podučava ljepotu, estetiku i zadovoljstvo, a Jupiter mudrost, svetost, duhovnost. Ovih dana imamo potpuni spoj ovih osobina. Za ascendente kojima vladaju Jupiter i Venera (Strijelac, Ribe, Bik, Vaga) ovo bi mogli biti dani konflikta jer su Jupiter i Venera zapravo planetarni neprijatelji. Za Vodenjake npr bi ovo mogao biti zanimljiv i uspješan period. Za sve ostale znakove je ovo također povoljan period.

Sljedeći planetarni rat počinje u ponoć 1.11. Točno na noć vještica :-) To je spoj Venere i Marsa. Ovo će biti strastvena kombinacija i njena je specifičnost što će Venera i Mars zajedno prelaziti preko granice između znakova Lava i Djevice. Ovo dakle simbolizira promjene i preokrete, ali i nestabilnosti i nesigurnosti u ljubavi i strasti. Ovakva situacija traje do 5.11. ujutro. 

Dan nakon toga, 6.11., Venera ulazi u usku konjunkciju sa Rahuom i tu ostaje do jutra 8.11. Ovi dani mogu razotkriti manipulacije u ljubavi i nemogućnost kontroliranja strasti. Disciplina i služenje je rješenje.
8.11. navečer Mars ulazi u rat sa Rahuom i to može biti poprilično agresivna konjunkcija koja rezultira nepredvidivim situacijama, naglim i agresivnim promjenama, nesrećama i slično. Svi ascendenti kojima je Mars zloćudnik pripazite. To su Djevice, Bik, Blizanci, Vaga.

16.11. nakon ponoći Merkur se približava Suncu i intelekt i komunikacija će ostati prekrivena egom do jutra 19.11.
Spaljenost Merkura (snažan utjecaj Sunca na Merkur i prekrivanje intelekta i komunikacije snažnim egocentrizmom) traje od 26.10. do 13.12. a spaljenost Saturna od 12.11. do 17.12. O tome ću još pisati.


Nema komentara:

Objavi komentar