srijeda, 15. siječnja 2014.

VEČERAS - PUN MJESEC

Nakon jučerašnjeg "Makara Sankranti" dana kada sviće zora u prebivalištima bogova, očekuje nas pun Mjesec. Ovaj pun Mjesec je u okruženju vrlo povoljnih energija Jupitera i u opoziciji sa Venerom. Ovo su vrlo blage, nježne i pozitivne energije znanja, mudrosti, idealizma i ljepote.
Jučerašnji je dan označavao početak povoljnog perioda od 6 mjeseci i ako jučer niste odbacili neke stare stvari, misli ili osjećaje, koji vas sputavaju, ograničavaju ili opterećuju onda je ovaj pun Mjesec pravo vrijeme da to napravite. Svjetlost punog Mjeseca i kretanje Sunca povoljnom putanjom preko sjevernog dijela zodijaka otvara mogućnosti razumijevanja, otvara nam vrata da svoje ciljeve i ideale postavimo na temelju pravih vrijednosti, da naše traženje zadovoljstva u životu bude usmjereno prema jasnim i konkretnim idealima...


Introspekcija je također nešto što je bitno tokom ovog punog Mjeseca. Jupiter i Venera su retrogradni; na taj način govore o "pogledu unazad" (ili možda "unutra"). Da li smo spremni suočiti se sa sobom, odbaciti ono što nas sputava, da li smo spremni prihvatiti dobronamjernu kritiku kao blagoslov? Biblija kaže: "Ako nam netko ukaže na naše greške, isto je kao da nam je dao dragocjeni dragulj".
Moderna psihologija tvrdi da ako primjećujemo nedostatke u drugima to je znak da te iste nedostatke sami posjedujemo i da nas iritiraju upravo zbog toga što je to sadržaj naše podsvjesti koji ne želimo prihvatiti. "IF YOU SPOT IT – YOU GOT IT" je slogan koji to lijepo opisuje ;)
Današnji pun Mjesec je povoljan trenutak da osvijetlimo kutke naše unutrašnjosti i napravimo introspektivni pogled prema unutra ili čak prema prošlosti, da razriješimo pitanja prošlosti i osobnih nedostataka. Na posao i sretno!


Nema komentara:

Objavi komentar