srijeda, 8. siječnja 2014.

Venera je jučer ušla u sideralni znak Strijelca u svom retrogradnom hodu. Tu se je susrela sa Merkurom koji ide suprotnim smjerom i danas je prešao u sideralni znak Jarca. To znači da se tokom jučerašnjeg i današnjeg dana na samom rubu između Strijelca i Jarca odvija uska konjunkcija Venere i Merkura.
Venera i Merkur su prijateljske planete i njihov susret poziva na zabavu, komunikaciju, humor i slično. Ovo je kombinacija koja kao da otpušta kočnice koje dugo zadržavamo. Zbog retrogradnosti Venere ovo je dobra prilika da pričamo o svojim ciljevima, idealima, prioritetima, možda čak o nekim željama koje smo zaboravili. Vrijeme je da se toga podsjetimo ili će nas netko danas podsjetiti na to.....


Venera se trenutno nalazi u prelasku na "drugu stranu". Do sada smo Veneru viđali kao sjajnu zvijezdu neposredno nakon zalaska Sunca. Venera je bila prva večernja zvijezda. Pošto je Venera trenutno retrogradna ona se vraća unazad i nakon nekog vremena ćemo ju opet početi viđati, ali kao zadnju jutarnju zvijezdu.
Za vikend 11. i 12. siječnja/januara Venera će biti u bliskoj konjunkciji sa Suncem i to je trenutak njenog preokreta. Tokom sljedeća dva tjedna Venera će biti golom oku nevidljiva. Zbog blizine sa Suncem ovo je dobar period za pročišćenje naših želja. Neke zastarjele želje i tendencije trebati će otpasti tokom ove konjunkcije. Retrogradnost pokazuje povratak na staro i ako to "staro" nije dugovječno morati će biti odstranjeno tokom ovog perioda. Sunce na taj način pročišćava Veneru (želje, zadovoljstva, ljubav, ljepota...) svih želja koje nisu u skladu sa trajnim vrijednostima. 


Nema komentara:

Objavi komentar