ponedjeljak, 20. siječnja 2014.

Venera pod aspektom Marsa, Saturna i Jupitera do početka veljače

Od kada je Sunce napustilo sideralni znak Strijelca Venera je ostala sama pod aspektom Marsa, Saturna i Jupitera. Miješani aspekti na Veneru daju različite rezultate; Mars je strastven i u kontaktu sa Venerom "potpaljuje vatru", Saturn ograničava, sputava, postavlja pravila i zahtijeva odgovornost, a Jupiter predstavlja lijepu ekspanziju ljepote, zadovoljstva i uživanja. 

 Venera u aspektu sa Saturnom i Jupiterom

Jupiter i Saturn koji istovremeno utječu na Veneru predstavljaju naizgled proturječnu kombinaciju jer Jupiter predstavlja širenje, a Saturn ograničenja. Jupiter pokušava pozitivno proširiti polje na koje djeluje, a Saturn nameće ograničenja, žrtvu, disciplinu, strah i uglavnom razočaranje, frustraciju, bol i zakašnjenje. Na taj način će pozitivna energija espanzije biti ograničene pravilima, normama, nesigurnošću, strahom, tradicijom, obvezama, senzualnom i emotivnom nedostupnošću i slično. Međutim, kombinacija ta dva "nebeska diva" je još uvijek vrlo povoljna jer predstavlja uravnoteženje dvije težnje u prirodi; onu koji govori o ekspanziji (što može dovesti do pretjerivanja u bilo kojem obliku) i one koja govori o odvojenosti i ograničenjima. Na taj način, u području u kojem se nalazi ovaj utjecaj (a to je trenutno Venera) ima potencijal ravnoteže, odnosno potencijal stvaranja ravnoteže koja može dovesti do velikog uspjeha (pod uvjetom da je stvorena ravnoteža stabilna) i kanalizacije velike energije tokom ovog perioda.


Sve u svemu; ostatak siječnja (do 4. veljače kada Mars uđe u sideralni znak Vage) nam je strastven, ali zahtijeva i odgovornost, a također imamo i mogućnosti lijepog napretka ili obnavljanja starih veza, odnosa i slično (zbog retrogradnosti Venere i Jupitera).

 Venera i Mars

Nema komentara:

Objavi komentar