utorak, 18. ožujka 2014.

Mjesec u tranzitu preko Ćitra sazviježđa

Mjesec je upravo na rubu između sideralnog znaka Djevice i Vage. Tokom noći preseliti će se u Vagu i približiti retrogradnom Marsu, Rahuu i retrogradnom Saturnu. 

Sutrašnji dan bi mogao biti poprilično napet sa mnogo uzburkanih emocija, nestabilnih raspoloženja i slično. Pazite na komunikaciju, nemojte povrijediti drage ljude ili dizati glas bez potrebe. 


Na rubu između Djevice i Vage nalazi se zvijezda Spica koja ustvari označava nulti stupanj sideralnog znaka Vage. Prelazak Mjeseca preko ove zvijezde (koji se upravo odvija) je povoljan događaj jer Spica predstavlja obilje, uspjeh, ljubav i blagostanje bilo koje vrste. To je jedna od najpovoljnijih zvijezda u zodijaku. No ovoj se zvijezdi približavaju Mars i Rahu koji donose nestabilnost, iznenađenja te potencijal sukoba i konflikta. 


Simbol Ćitra sazviježđa u kojem se sve odvija je "dragulj". Dragulj predstavlja obilje, ali prava vrijednost nastaje samo pod velikim pritiskom. Zato Ćitra opisuje svijet iluzije (maye) koji se treba prevazići. To su teme koje će biti aktualne još neko vrijeme u budućnosti, a tokom sutrašnjeg dana su posebno na rasporedu zbog tranzita Mjeseca u tom dijelu neba.


Nema komentara:

Objavi komentar