srijeda, 8. travnja 2015.

DIREKTAN JUPITER

Već od prosinca na nebu imamo retrogradni Jupiter. Od danas je Jupiter ponovo u svom direktnom kretanju. Zato možemo upotrijebiti uzvik "JUPI" koji je moguće nastao uslijed oduševljenja direktnim Jupiterom :-)


Dok je planeta retrogradna ona "povlači" svoju energiju "prema unutra". Različite planete to rade na razne načine, a Jupiter se u svojoj retrogradnosti povlači u meditaciju. Danas je završio period Jupiterovog povlačenja u meditaciju. Još će nekoliko dana trajati Jupiterov povratak u svijet realnosti, a nakon toga Jupiter se sreće sa stvarima koje je ostavio prije ulaska u meditaciju. Kakva će biti njegova reakcija nakon susretanja sa realnošću? To bi mogli nazvati otriježnjenjem. Naime Jupiter je cijeli period svoje retrogradnosti proveo u sideralnom znaku Raka koji je znak njegove uzvišenosti ili egzaltacije. Egzaltirani Jupiter, ali istovremeno retrogradan, daje nam iskrivljene signale u kojima lako možemo pogriješiti i biti zavedeni. Jupiter je na vrhuncu uzvišenosti, ali okrenut naopačke ili u kretanju u rikverc. To možemo nazvati stanjem lažnih obećanja, nerealnih očekivanja, pretjeranog idealizma, utopističkih nadanja i slično. Takve okolnosti vladaju od prosinca. Sada, nakon Jupiterovog povratka u svijet realnosti slijedi otriježnjenje i imamo priliku dobiti prave odgovore, realne podatke i konkretne informacije. 


No, svakako nije naodmet i zapamtiti lekcije naučene tokom perioda retrogradnosti; nadam se da ste se suočili sa ciljevima, idealima, snovima, vrijednostima, religijom/duhovnošću, moralom i etikom i uspjeli raščistiti što je prioritet u životu. Sada počinje period akcije, odnosno primjene uspostavljenih vrijednosti koje smo zadobili u "meditaciji" ili traženju odgovora unutra. Sve naučeno sada treba primijeniti i usmjeriti u konkretno ostvarenje ciljeva. Još nekoliko dana Jupiterove stacionarnosti nam mogu poslužiti kao dani povratka u stvarnost i sređivanje dojmova protekloga perioda povlačenja u meditaciju i traženja unutarnje spoznaje.
Sretno svima :-)

Nema komentara:

Objavi komentar