petak, 3. travnja 2015.

POMRČINA NA USKRŠNJI VIKEND

U subotu 4.4. nas očekuje druga ovogodišnja pomrčina. To će biti potpuna pomrčina Mjeseca i odvijati će se tokom dana (od 11:01 do 16:59) tako da neće biti vidljiva iz naših krajeva.
Zbog toga bi ovaj uskršnji vikend mogao biti prilično napet. Naime, na nebu se formiraju konjunkcije Sunca, Merkura i Ketua, a u opoziciji su Mjesec i Rahu u bliskoj konjunkciji. Retrogradni divovi Jupiter i Saturn su opkolili i zarobili Mjesec i Rahu, a Mars se približava Veneri u temperamentnom Ovnu. Za vas koji razumijete barem približno što sve to može značiti ovo nije najpovoljniji trenutak i zato tokom ovog vikenda preporučam da se posvetite svojoj duhovnosti, meditaciji, radu na sebi i slično. 
Pomrčina se dešava u sazviježđu koje se naziva HASTA. To sazviježđe je „ruka Puruše“ (puruša – kozmički oblik Gospodina). Simbol je ruka ili šaka, a samo sazviježđe čini pet zvijezda koje simboliziraju pet prstiju ruke.


Božanstvo koje vlada ovim sazviježđem je Surya ili bog Sunca. Surya ima sposobnost manifestirati stvari koje želimo ili tražimo i postaviti ih u naše ruke. On daje život i asistira pri rođenju. On je „zlatnoruki“ odnosno sve što dotakne pretvara u zlato. Ruke simboliziraju vještine rukovanja alatima koje su važne u umjetnostima ili zanatima. Također ruke mogu simbolizirati liječenje, poput liječnika ili masera ili terapeuta druge vrste.
Ovaj dio neba dakle ima sposobnost da manifestira viziju.
„Šaka“ govori o sposobnosti grabljenja ili hvatanja ideja i da se te ideje, jednom uhvaćene i zadrže bilo u materijalnom bilo u duhovnom smislu. Važno je stoga razvijati duhovnost jer pod utjecajem materijalne energije sklonost „hvatanja“ može postati prematerijalistička i završiti u nekim neželjenim aktivnostima.
To su okruženja unutar kojih se odvija sutrašnja pomrčina. O značenju pomrčina općenito možete pročitati na ovoj poveznici jer sam nedavno pisao o tome:
http://vedska-astrologija.blogspot.com/…/pomrcina-sunca.html
 


Osim svega toga uske konjunkcije Sunca, Merkura, Ketua i sa druge strane Rahua i Mjeseca stvaraju popriličnu napetost i potencijal eksplozivnog djelovanja ili naglih i neočekivanih transformacija. Zatim Mars ima točan aspekt na retrogradni Saturn, ako provjerite vidjeti ćete da su na istim stupnjevima. To je nagla energije preobrazbe, osvajanja, neugodnih prilagodbi, kompromisa i slično. Drugim riječima: sve ono čega se bojimo (Saturn) biti će izazvano i tjerati će nas na pokret, otkrivanje, inovaciju ili improvizaciju, a sve to se često zna desiti kroz okolnosti koje nisu nimalo ugodne.

Uskrs je prigoda da se preispitamo i pogledamo unutra, da se preobrazimo u ono što trebamo biti da bi živjeli život koji je istinski povezan sa vrijednostima duše što ustvari i jesmo.
Zato je ova pomrčina posebna prigoda upravo za takav rad, a sve druge vanjske aktivnosti preporučam obavljati samo onoliko koliko je nužno potrebno i neophodno. U utorak, nakon uskrsa i utjecaja pomrčine okrenimo novu stranicu i krenimo u akciju. Venera će tada već biti u sideralnom Biku, svojoj domeni, a Mjesec oslobođen utjecaja manipulacija koje servira Rahu.

Nema komentara:

Objavi komentar