četvrtak, 4. kolovoza 2016.

Magha nakšatra

Trenutno se na početku sideralnog znaka Lava nalaze Mjesec, Merkur i Venera. Njihovi položaji su u nakšatri koje se naziva Magha.
"Magha" znači snažan ili moćan. To je početak sideralnog znaka Lava, granica sa vodenima Rakom. Zodijak možemo podijeliti u trećine: prva trećina je od Ovna do kraja Raka, druga trećina je od Lava do kraja Škorpiona, a treća trećina je od Strijelca do kraja Riba. U točkama gdje se ove trećine spajaju postoje sjecišta ili spojne točke vatrenih i vodenih znakova, ali i nakšatri. To su točke izuzetne promjenjivosti i nestabilnosti. Zovu se "gandante" ili "čvorovi koji se nalaze na kraju". U tim se točkama dešavaju prekretnice i burne reakcije.
Magha je početak sljedeće trećine zodijaka i počinje u vatrenom Lavu. Planete u ovom sazviježđu traže uživanje i zadovoljstvo u materijalnom svijetu. Cilj ove nakšatre je "artha" odnosno materijalni rast, napredak i uspjeh, a kvaliteta je "tamo-gune" odnosno odlike neznanja i iluzije. Ovdje se duša zapetljava u iluziju uživanja u materijalnom svijetu i započinje novi ciklus, odnosno novu trećinu zodijaka.
Božanstva koja vladaju ovom nakšatrom su preci ili "Pitri". Uloga predaka je zaštititi potomke i voditi ih pravim putem do uspjeha. Zbog toga je dužnost svakoga služiti pretke i zadovoljiti ih. Ako se to ne učini osoba gubi blagoslove što može dovesti do emotivne i mentalne uznemirenosti te gubitka mnogih dobrobiti u životu.
Zbog toga su ovi dani povoljni za razvijanje dobrog odnosa sa precima i vršenje procesa, rituala i ceremonija za zadovoljstvo predaka.


Nema komentara:

Objavi komentar