petak, 26. kolovoza 2016.

JUPITEROV HOROSKOP (od 11.8.201. do 12.9.2017.)

Jupiter je nedavno u tranzitu promijenio znak u sideralnom zodijaku. Ušao je u znak Djevice 11.8.2016. i tu će se zadržati do 12.9.2017. O efektima položaja Jupitera u znaku Djevice sam već pisao tako da taj tekst možete pronaći među ranijim objavama na ovom blogu.

Sljedeći tekst ukratko opisuje efekte ovog tranzita za svaki znak posebno. Znakovi koji su navedeni odnose se na sideralni zodijak. Uzmite u obzir ove utjecaje od ascendenta, Mjeseca i Sunca. To praktično znači da trebate znati gdje su pozicionirani ascendent, Mjesec i Sunce u vašoj đjotiš natalnoj karti da bi mogli dobiti točne efekte ovog tranzita.

Razmislite o tome kako se efekti manifestiraju na različitim nivoima vašeg života. Ascendent predstavlja sve ono što se dešava na tjelesnom nivou, povezano sa vanjskim okolnostima i činjenicama. Ako ove tranzite mjerite u odnosu položaja Jupitera prema vašem natalnom Mjesecu onda uzmite u obzir da Mjesec predstavlja vaš emotivni ili mentalni doživljaj, subjektivnu percepciju, vezanosti i privrženosti. Dakle, ako je Mjesec u određenom znaku vaše karte onda pogledajte opis Jupiterovog tranzita kroz taj znak i opisano donosi efekte na nivou emotivno/mentalnog doživljaja.

Isto vrijedi i za položaj Sunca. Perspektiva iz položaja Sunca predstavlja dušu ili izvorni identitet i želje zbog kojih se duša rađa u ovom životu. Nakon što se duša rađa poistovjećuje se i vezuje (kako se to dešava opisuje položaj Mjeseca), a nakon toga djeluje u izgradnji vanjskog identiteta i bavi se činjenicama života u materijalnom svijetu (to opisuje ascendent).


Jupiter predstavlja ekspanziju i gdjegod se nalazi pokušati će ekspandirati to područje života. Jupiter donosi blagoslov znanja, inteligencije, mudrosti, edukacije, ali i materijalnog blagostanja, poštovanja, dobrog odnosa sa tradicijom, institucijama ili općenito prema višim vrijednostima života. U nekim slučajevima je Jupiter dobroćudnik i donosi pun potencijal svog pozitivnog djelovanja. U drugim slučajevima Jupiter će biti zloćudnik i njegovi blagoslovi biti će ometeni negativnim osobinama poput letargije, hedonizma, zbunjene inteligencije, očekivanja sreće ili zahtijevanja nagrade za davno odrađeni posao. 


Sve što je ovdje u horoskopu navedeno nemojte shvatiti bukvalno. Važne odluke u životu ne donosite na osnovu općenitih horoskopa nego konzultirajte astrologa i raspitajte se za individualne detalje svojeg horoskopa. Ovaj horoskop po znakovima je samo sitni nagovještaj potencijala koji postoje.


Ako se vaš ascendent, Mjesec ili Sunce nalaze u sideralnom znaku OVNA očekujte godinu marljivog rada i žrtve. Kroz bespotrebni rad, blokade i sukobe možete očekivati gubitak energije i vremena, a zdravstvene okolnosti također mogu uzrokovati probleme. Sukob sa ocem je moguć ili općenito sukob sa autoritetom, tradicijom ili nekom institucijom (lako moguće religioznom).

Jupiter u tranzitu kroz šestu kuću od Ovna ekspandira sukobe, prepreke, zdravstvena pitanja itd. Rješenje je da prihvatite žrtvu i marljivo radite.


Dragi BIKOVI, sreća vam se osmijehnula. Jupiterov tranzit donosi ekspanziju kreativnosti i stvaralaštva, dobrog odnosa sa djecom, inteligenciju koja u ovom periodu može učiti, razvijati vještine i talente. Sreća je prisutna te ako u natalnoj karti imate potencijale za neočekivane dobitke mogli bi osvojiti nagrede ili priznanja koja mogu promijeniti vaš život.


BLIZANCI: ovo je povoljan tranzit za vas. Predstavlja period mira i stabilnosti. Većinu odgovora i rješenja pronalazite "unutra". To mogu biti dubine srca, ali i privatnost doma. No, možda nije najbolji odabir potpuno se opustiti i potrošiti sreću koju konzumirate na raznim područjima. Stoga je ovih godinu dana povoljno da postavite temelje za razvoj kreativnosti i stvaralaštva u bliskoj budućnosti.


RAKOVI: vi ste idealisti i optimisti tokom sljedećih godinu dana. Posebno u komunikaciji ekspandirate vizije i snove. Timski rad vam ide odlično, sposobni ste podignuti atmosferu i očekivanja u poslovnom, ali i duhovnom smislu.

Hrabrost, inicijativa te poduzetnost su izražene odlike ovog tranzita.

Probajte samo malo više spojiti ideale i ciljeve sa konkretnim okolnostima ili vrijednostima u koje vjerujete. Također više prakse će dobro doći jer od samog teoretiziranja nema puno praktične koristi.


LAVOVI: vaša prednost ovih godinu dana je moć verbalnog izražavanja. Imati ćete uspjeha i sreće u tome. Riječima možete pokrenuti stvari i razotkriti tajne. Ako računate na nasljedstvo onda bi ovo mogao biti pravi trenutak za dobitak. Igre na sreću su ipak rizične, ali dobici od odšteta, osiguranja, ulaganja su mogući. Financijski dobar period, općenito.


DJEVICE: Jupiter je u Vašem znaku sljedećih godinu dana. To označava početak novog ciklusa te možete očekivati nove prilike i mogućnosti, a posebno ste koncentrirani na partnerstvo i dom. Na tim područjima je moguć uspjeh i sreća. Iskoristite ovaj tranzit da započnete novu fazu u životu nakon ciljeva koje ste postavili u prošlih godinu dana.


VAGE: sljedećih godinu dana imate blagoslov Jupitera koji će ukloniti prepreke i blokade iz vašeg života. Hrabri ste u namjeri da napravite iskorak prema višem standardu života, materijalno, ali i duhovno. U ovom periodu razvijajte vizije svog života, poradite na vrijednostima koje rukovode Vašim životom, učite od duhovnog učitelja (gurua), meditirajte i slično.


ŠKORPIONI: financijski blagoslov je na redu u Vašem životu. Udružite se u kvalitetna partnerstva i zajednici dajte najbolje od sebe. Inteligencija i kreativnost Vas služi, a sa djecom možete stvoriti dobre odnose. Pronađite načine kako da unovčite svoje stvaralaštvo ili kako da steknete ili ostvarite vrijednost u svom životu i životima drugih ljudi.


STRIJELCI: općeniti prosperitet Vas očekuje, pogotovo na području karijere. Očekujte prilike i ekspanziju mogućnosti. Ovo je dobra godina u kojoj možete sprovesti u djelo svoje ideje i temeljne vrijednosti. Imate dobru podršku obitelji i osjećate se sigurno i samopouzdano. Unutarnji mir i vrijednosti su temelj dostignuća tokom ovog perioda.


JARCI: kod Vas ionako nema sreće bez žrtve pa Vam i ovaj period dolazi kao prirodan trenutak u kojem svoje ideale možete povezati sa duhovnim vrijednostima. Obratite pažnju na učitelje koji Vam se pojavljuju, ovo je period znanja. Ako ste u procesu edukacije iskoristite ekspanzionističku moć Jupitera, a ako niste možda je zgodno krenuti na neku vrstu edukacije. Poanta je u ostvarenju ideala, a za takvo ostvarenje nam svakako treba znanje i vodstvo gurua/mentora.


VODENJACI: ovo je period iskušenja, pogotovo financijskih. Izazovi uvijek daju priliku za promjenu. No promjena u ovom periodu je kao provlačenje kroz ušicu igle. Provjerite tko Vas podržava, u kojem okruženju možete ostvariti željenu promjenu. Nije Vam preostalo mnogo izbora pa pažljivo birajte kamo ulažete svoj novac i kome poklanjate povjerenje.


RIBE: Vi ste poprilično posvećeni partnerstvu u ovom periodu. Partnerstvo može biti i temelj za kvalitetne poslovne odluke. Ako uspijete spojiti to dvoje, partnerstvo i posao, eto uspjeha. U partnerstvu možete biti toliko posvećeni do nivoa međuovisnosti ili jednostavno ovisnosti i podložnosti partneru/ici. Ekspanziju partnerstva nemojte shvatiti doslovno nego se potrudite ekspandirati kvalitetu partnerstva.

Nema komentara:

Objavi komentar