ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

Planetarni rat između Marsa i Saturna

Planetarni rat Saturna i Marsa odvijati će se u danima od 22.8.2016. do 26.8.2016.
Nekoliko zanimljivih simbola i podudarnosti specifičnih su za ovaj događaj. Prva je činjenica da je Mars u neposrednoj blizini stupnja ove konjunkcije (udaljenost ne veća od jednog stupnja) započeo svoje retrogradno kretanje tokom travnja/aprila. Druga je činjenica što se ova konjunkcija dešava vrlo blizu (opet na udaljenosti manjoj od jednog stupnja) zvijezde koja se naziva Antares.
Početak retrogradnosti Marsa otvorio je reviziju aktivnosti iz prošlosti, ali i potrebu za konkretnijom disciplinom i kontrolom te samo-motivacijom i ohrabrenjem. Taj je period završen i dolaskom Marsa na ovaj stupanj otvara se novo područje slobodne aktivnosti i inovativnosti.
Konjunkcija sa Saturnom upravo na tom stupnju je sukob sa starim vrijednostima tradicije, obaveza iz prošlosti, zakona, normi i pravila. Energije Marsa nas navode da prekršimo pravila i oslobodimo se stega restrikcija. To bi mogao biti pozitivan korak unaprijed samo ako su aktivnosti konstruktivne. Nekoliko simbola govore o povezanosti Saturna i Marsa: egzaltacija Marsa odvija su znaku pod vladavinom Saturna, Jarcu. To znači da se Mars u okruženju kojeg stvara Saturn osjeća odlično te može manifestirati svoj puni potencijal snage, hrabrosti, dinamizma, visoke životne energije, vitalnosti i inovativnosti. Za Mars je ovo pozitivna konjunkcija i ona otvara njegove potencijale pod uvjetom da se aktivnost održi u okvirima samo-kontrolom i disciplinom. S druge strane Saturn je u znaku Ovna, pod vladavinom Marsa, debilitiran što znači da još više povećava svoju energiju nepomičnosti, opiranja promjenama i krutosti. Za Saturn je ovo vrlo napeta konjunkcija koja preispituje granice restrikcija, tradicije i nametnutih normi.
Ovi simboli opisuju ono što se dešava. Za svakoga od nas okolnosti su drugačije. Za sve vas koji imate ascendent (ili položaj Mjeseca te Sunca) u sideralnom znaku Ovna ova konjunkcija može biti zaista napeta i donijeti mnoge promjene. Strijelci također mogu osjećati sličnu energiju, sa razlikom odricanja i gubitaka koji prate promjene ili jednostavno pripremu za prelazak na sljedeći nivo. Bikovi osjećaju ovu energiju u području partnerstva, Blizanci u području prepreka i zdravlja, Rak na području kreativnosti ili odnosa sa djecom, a Lavovi u domu ili u preispitivanju osnovnih životnih vrijednosti. Za Djevice je ovo pravi trenutak da stvore planove i strategije te krenu u ostvarenje istih, za Vage napeta priča dešava se u području financija, a za Škorpione je ovo glavni trenutak preuzimanja nekih važnih odluka. Jarčevi mogu pokrenuti projekte koji će im dugoročno donositi dobrobit, Vodenjaci imaju preispitivanje u području karijera, a Ribe u području edukacije ili odnosa sa tradicijom ili ustaljenim vrijednostima, možda dogme, religije ili filozofije. Ovo se sve odnosi na sideralne znakove pa za točnost svojih očekivanja provjerite sa đjotiš astrologom.
Antares je zvijezda koja se nalazi na samom početku sazviježđa (nakšatre) Đješta. To je jedna od najnapetijih nakšatri u zodijaku i simbol je ljubomore, osjećaja iznevjerenosti i slično. Upravo se ovdje dešava ova konjunkcija što još pojačava intenzitet susreta dva zloćudnika Saturna i Marsa. Antares znači "rival Aresa" ili Marsa, odnosno anti-Ares. Postoji tumačenje koje govori o tome kako Antares zapravo potiče od imena "Indra" koji je vladar ili kralj svih "deva" ili "božanskih" bića koja vladaju hijerarhijom univerzuma.
Indra je vladar Đješta nakšatre te je porijeklo naziva zvijezde Antares od imena Indre vrlo smisleno. Ovo sazviježđe predstavlja kraj znaka Škorpiona i početak sljedećeg sazviježđa koje se zove Mula. "Mula" znači korijen i simbolizira Muladhara čakru odnosno baznu, korijensku čakru. Ovo područje neba sadrži energije koje preobražavaju otrov u nektar poput kundalini energije koja se iz bazne čakre uzdiže i donosi duhovno oslobođenje. Škorpion je otrovan znak što je poznato u mnogim mitologijama svijeta. Zato ova konjunkcija upravo na ovom mjestu otvara period mogućeg oslobođenja od svega što nas sputava i onemogućava "oslobođenje" bilo kojeg tipa. No, uzdizanje kundalini energije je vrlo delikatan proces koji zahtijeva vodstvo vjerodostojnog učitelja. To znači da nam je u ovoj konjunkciji potrebna izuzetna samo-kontrola i disciplina ili vodstvo ispravnih principa i vrijednosti. Inače ova konjunkcija, kao i uzdizanje kundalini energije bez kontrole, može završiti vrlo nezgodno ili čak pogubno.
Đješta je uvijek u sukobu sa nakšatrom koja je u opoziciji na nju, odnosno u sideralnom znaku Bika, Rohini. Rohini je favorizirana od strane Mjeseca što izazova ljubomoru i osjećaj nepravedne zanemarenosti i podređenosti kod Đješte. Vladar Rohini je Prađapati koji je otac svih nakšatri, ali i Indre. Sada ovdje imamo i sukob Prađapatije koji je praotac sviju i njegovog sina Indre koji se bori sa ocem kako bi dokazao svoju samostalnost i nezavisnost. Ovi simboli opet govore o dokazivanju izvorne vrijednosti, borbi za nezavisnost, prevladavanju ljubomore zbog zanemarenosti i slično. Mars i Saturn u ovom području nema pokreću sve ove energije na svoj specifičan način.


Nema komentara:

Objavi komentar