srijeda, 18. rujna 2013.

Pun Mjesec u rujnu 2013 god.

Sutra je pun Mjesec. To konkretnije znači opozicija Sunca i Mjeseca. Odigrati će se usred bijela dana, odnosno, u našim krajevima, neposredno nakon podneva.


Sutrašnji pun Mjesec je poseban po tome što će se u blizini Sunca odigrati prava uska konjunkcija; Saturn, Rahu i Venera. No, tu će se pridružiti i još jedan element kojeg nazivamo "upagraha" (možda bi se to na hrvatski moglo prevesti kao "podplaneta") imenom Mandi. To nije planeta u smislu pod kojim podrazumijevamo planete. Nije niti "graha", ili nebesko tijelo, termin koji upotrebljavamo u đjotiš astrologiji. Mandi je jedan od mnogih podplaneta čiji je utjecaj uglavnom negativan. Mandi i Gulika (druga "podplaneta") su sinovi Saturna i zbog toga je njihov utjecaj sličan utjecaju Saturna.
Mandi je u zapadnoj astrologiji nepoznat, a u đjotišu se rijetko koristi. Njegov utjecaj donosi zakašnjenja i suočavanje sa poteškoćama koje usporavaju razvoj događaja. Taj i takav element je sutra, tokom dana i punog Mjeseca, u potpunoj konjunkciji sa eksplozivnim Rahuom. 


Mjesec je sutra u Ribama, a Sunce u Djevici. Svaki trenutak punog Mjeseca je dobra prilika za uravnoteženje pa tako i ovaj. Suprotnosti će se sukobiti, a mi smo ti koji trebamo naučiti ravnotežu. Pogotovo u ovoj situaciji kada se također sukobljavaju Saturn i Rahu (već neko vrijeme, a taj utjecaj će još trajati). Ovaj planetarni sudar donosi potrebu za odgovornošću u nepredvidivim i kriznim situacijama koje se mogu desiti. Pokušajte upotrijebiti diplomaciju i napraviti neke kompromise (sami odlučite kakve i kolike). Pošto je Venera usred ovog sudara, sutra točno između Saturna i Rahua, pitanja partnerstva i ljubavi, uživanja i zadovoljstava biti će aktualna i potrebna uravnoteženja. Već neko vrijeme moguća su iznenađenja i šokovi, suočavanja sa krutom i neugodnom realnošću, a u krajnjim situacijama i manipulacije i zloupotrebe. No, sve negativno biti će kažnjeno, a nadajmo se i zaustavljeno prije nego što se desi. Utjecaj Saturna i Mandija ipak mogu biti povoljni i odgoditi ili zaustaviti srljanje u ponor negativnosti i manipulacije. Zato računajmo na pravednost Saturna u ovakvim kriznim situacijama.


Uvijek je važno imati čvrsti temelj u životu. Ako imamo čvrste i stabilne životne vrijednosti niti jedna životna bura nas ne može destabilizirati. To je ono što će biti testirano u ovom periodu.
Saturn će nam pokazati gdje su naše greške u partnerstvima i ljubavi, u odnosima i komunikaciji, stvaranju zajedništva, sklada i harmonije, pokazati će nam gdje smo pogriješili i postaviti nam pitanje što bi sada željeli učiniti; ispraviti grešku ili se pretvarati da ništa nismo vidjeli?
Neke od nas će ova situacija konkretno kazniti za greške koje smo učinili. Iz svega treba izvući pouku i naučiti svoju lekciju. 


Rahu će djelovati neplanirano i iznenadno. Predstavlja opsesivnu želju za ispravljanjem grešaka, ali i zloupotrebu okolnosti samo da bi zadovoljio neke trenutne hirove. Zato pazimo koje su nam želje; da li su to zaista dugoročne životne želje, interesi i ciljevi ili samo trenutni hirovi. Želje trebaju biti podržane ili temeljene na čvrstim i stabilnim životnim vrijednostima i mislim da je to glavna tema ove konjunkcije. Da li su naše želje temeljene na ispravnim vrijednostima???

Pazimo također na izbore koje ćemo sutra napraviti jer bi oni mogli imati dugoročne posljedice. Saturn govori o težini trenutka, a pridruženi Mandi dodaje ozbiljnost situaciji. Naši izbori kreiraju našu budućnost ili sudbinu. Izbore donosimo na osnovu vjere koju imamo ili vrijednosti u koje vjerujemo. Zato se prije svega pobrinimo da temelj vrijednosti bude ispravan i čvrsto zabetoniran i armiran tako da ne popusti pod nikakvim životnim potresom. 

 
Vjerujemo li u ljubav? U poštovanje među dragim nam ljudima? Da li nam je stalo do slobode? Za što bi dali život, kad bi se to od nas tražilo? Da li su tim vrijednostima podređene sve naše aktivnosti, mentalne, duhovne i materijalne? Očito je sve to na ispitu već neko vrijeme, kroz sve procese koje prolazimo. Sutrašnji pun Mjesec je samo jedan od trenutaka u nizu koji nam daje priliku da ponovo promislimo o vrijednostima u životu.

"Život je izbor, a ne sudbina, jer običan čovjek živi ako mora, a pravi čovjek živi kako hoće; život na koji bijedno i bez otpora pristaje je bijedno tavorenje, a izabrani život je sloboda" Meša Selimović

Nema komentara:

Objavi komentar