utorak, 10. rujna 2013.

VENERA U VAGI

Povodom ulaska Venere u sideralni znak Vage pogledajmo par konkretnih ilustracija. Pogledati ćemo nekoliko poznatih osobak oej imaju Veneru u znaku Vage, ali pregledati ćemo natalne karte u cijelosti. Zaključci nisu doneseni samo po položaju Venere u Vagi zbog toga što druge planetarne kombinacije mogu zasjeniti ili promjeniti utjecaj Venere u natalnoj karti.
Pa pogledajmo prvo Annie Lennox:


Njena specifičnost je što je rođena neposredno nakon pomrčine Sunca u znaku Strijelca. Venera nije pod utjecajem te pomrčine jer se nalazi u Vagi zajedno sa Saturnom. No, Venera u njenoj karti zauzima položaj pokazatelja puta i interesa duše (Atmakaraka, planeta; "atma" je duša). Na taj način Venera postaje "kralj horoskopa" i iskustva koja su povezana sa Venerom će biti izuzetno važna i utjecajna u životu.
Saturn stavlja pred Annie teške lekcije u ljubavi i testove lojalnosti, a to potvrđuje i Marsu sedmoj kući koji govori o konfliktima u partnerstvima.
Ovdje Venera u trećoj kući govori o ljupkoj i simpatičnoj pojavi, ali pod utjecajem Saturnove neobičnosti i zasjenjenu snažnim stvaralačkim porivom iz revolucionarne pete kuće.

Jim Morrison:


Venera je u natalnoj karti Jima na samom vrhu neba u desetoj kući. Ascendent je u Jarcu i zbog toga Venera u ovoj karti vlada petom i desetom kućom i tako postaje "yogakaraka" planeta, tj planeta koja predstavlja uspjeh i sreću u životu općenito. I zaista Venera je na vrhu neba donijela uspjeh, slavu i globalni utjecaj na mnoge generacije.
Moramo spomenuti i snažno Sunce u znaku Škorpiona koje predstavlja fokus ove natalne karte. Možda odavde dolazi opčinjenost sa opijatima, Škorpion je ipak "otrovan" znak... tu leži važna životna lekcija, uzdizanje kroz transformaciju i kontrolu nižih nivoa osobnosti.

Mila Jovovich:


Venera je ovdje u petoj kući stvaralaštva pod utjecajem zloćudnog Rahua. Ovo govori o izvrsnoj kreativnosti. Ekspanzija osobne energije može dostići vrhunce pod uvjetom da je Mila uravnotežena, pravedna i disciplinirana.
Mars je u ovoj karti retrogradan i utječe na Mjesec; govori o temperamentu i strasti. No, također donosi i lekcije koje se trebaju prihvatiti, a to je nenasilje. Mars ovdje predstavlja zaštitnika koji transformira agresiju u samilost, plodnost, zadovoljstvo i sigurnost.

Leonardo DiCaprio:


Kod Leonarda je Venera u trećoj kući u uskoj konjunkciji sa Suncem što mu daje očitu privlačnost i seksipil. No, u blizini te konjunkcije su Merkur (mladalački izgled, zaigranost i bezbrižnost, dobra komunikacija) i mars (snažan temperament i strast). Mars i Venera u ovoj kombinaciji potpaljuju strasti. No,Leonardo treba paziti da ne napravi greške u partnerstvima jer će neke od njih trebati skupo plaćati.
Fokus ove karte je definitivno u vagi u trećoj kući. To znači da je karijera povezana sa njegovom osobnošću (dobro prodaje sebe), sa strašću koju isijava, sa odličnom sposobnošću komunikacije i govora (uključujući govor tijela). Ovo je "raja yoga" ili kraljevska kombinacija koja spaja sreću, karijeru, financije, komunikaciju, hrabrost, ambicioznost... i na taj način stvara opći uspjeh.

Demi Moore:

 

Venera je u devetoj kući, retrogradna i "spaljena" snažnim zrakama Sunca. Demi je rođena na pun Mjesec koji joj daje pobjedonosnu snagu i temperament. Ona nije osoba sa kojom se želite zakačiti ;) Iako se može predstaviti kao blaga, ljubazna i nježna (ali i inteligentna) zna pokazati i svoje temperamentno lice, ali i manjak samopouzdanja koji nadomješta senzualnošću, odnosno svojom seksipilnošću.
Sunce (samopouzdanje, sigurnost i vjera u sebe) je ovdje debilitirano, a to nezahvalno stanje poništava retrogradna Venera (traži mlađe od sebe???). Zaključite sami na temelju ovih simbola...
Uglavnom, Demi je inteligentna osoba čija je glavna životna lekcija povezana sa Venerom, sa ljubavlju, partnerstvima, sa komprimisima u ljubavi i u borbi sa iskušenjima uspješno koristi svoju ženstvenost.

Nema komentara:

Objavi komentar