utorak, 5. kolovoza 2014.

Astrološko "trojstvo"

Astrološko "trojstvo" predstavljaju položaji ascendenta, Sunca i Mjeseca. Ovi položaji predstavljaju tijelo (ascendent), dušu (Sunce) i um (Mjesec) osobe i iz njihovih položaja po znakovima i kućama možemo mnogo zaključiti o općenitom karakteru osobe, o njenim istinskim željama i razlozima za rođenje i o načinu na koji će pokušati ispuniti svoja očekivanja, težnje i želje. Znak ascendenta je bitan jer će odrediti općeniti karakter i način na koji funkcionira inteligencija osobe. Također ovo predstavlja "vanjski identitet", ascendent je mjesto koje u trenutku rođenja izlazi na istočnom horizontu i zato predstavlja energiju koja se rađa, uzdiže (ili izlazi), budi ili koja dolazi na manifestaciju u ovoj životu. Zato ascendent predstavlja karakter koji je vidljiv, odnosno način na koji će se karakter manifestirati u ovom životu. 
Dodatno tome položaj Sunca predstavlja izvorni identitet duše ili to možemo nazvati "unutarnji identitet". Taj položaj govori o tome koja je izvorna želja duše i zbog čega se duša rađa u ovom životu. Položaj Sunca predstavlja "razlog za rođenje". Sunce predstavlja atmu (dušu) svake natalne karte.
Položaj Mjeseca predstavlja "um" odnosno, način na koji osoba pokušava ostvariti svoje želje. Um ima dvije funkcije: prihvaćanje i odbacivanje. Na osnovu onoga što prihvaća i što odbacuje možemo shvatiti interese osobe i načine na koje pokušava ostvariti svoje želje. Obićno prihvaćamo ono što nam se sviđa, a odbacujemo ono što nam se ne sviđa i na osnovu toga postavljamo svoje životne vrijednosti, prioritete i slično.
Na taj način možemo saznati "razlog za rođenje" ili izvornu želju osobe, odnosno "zašto" (Sunce), način na koji će osoba pokušati ostvariti svoje želje, odnosno "kako" (Mjesec) te na koji način će se osoba manifestirati na vanjskom, vidljivom, materijalnom nivou (ascendent).

Nema komentara:

Objavi komentar