petak, 3. listopada 2014.

Retrogradan Merkur

Od sutra navečer (4.10.) Merkur je retrogradan. Danas, a također sutra te prekosutra, su odlični dani za planiranje i sređivanje utisaka. Merkur je stacionaran i tek kreće u svoj hod unazad. U svom dosadašnjem direktnom kretanju gibao se prema ostvarenju svojih želja. No sada je zastao i upravo sada je pravi trenutak da se pregledaju planovi, da razmislimo o željenom, napravimo nove planove i odredimo nove ciljeve.
Nakon toga kreće period ponovne revizije i inventure, odnosno susretanje sa svim onime što smo propustili zbog brzopletosti ili površnosti. U tom periodu više ćemo puta imati prilike proći kroz neke odluke, razmisliti nekoliko puta i donijeti odluke nakon zrelog promišljanja, što inače ne bi bilo moguće (možda bi inače neke odluke donijeli brzopleto i bez zrelog promišljanja).
Retrogradne planete daju odlične prilike da se suočimo sa nekim stvarima iz prošlosti i da imamo utjecaj na njih. Tako nam omogućavaju da možda i promijenimo neke odluke koje su donesene u prošlosti. To je prilika koju svakako treba prihvatiti kao pozitivnu jer nam omogućava utjecaj koji je inače izvan našeg dohvata.
Osim toga retrogradne planete daju odlične uvide u unutrašnjost stvari ili tema o kojima govore (pogled ispod površine, dakle pogled retrogradnih planeta je okrenut prema unutra, prema srži ili korijenu). To se opet može iskoristiti za neke nesvakidašnje spoznaje koje nisu moguće u trenucima kada je Merkur direktan. Možda će se zato neke stvari na početku činiti nejasne i neshvatljive, ali ako se zagledamo u dubinu možemo otkriti pravo blago. Zato nemojmo suditi na prvi pogled jer se kasnije može pokazati da stvari (okolnosti i ljudi) nisu onakvi kakvima se čine. Moguća su i neka ugodna iznenađenja.




Merkur govori o komunikaciji i racionalnoj inteligenciji. Periodi retrogradnog Merkura uvijek simboliziraju poteškoće u komunikaciji, nesporazume, nerazumijevanja i slično. Također govori o poteškoćama u prometu, telekomunikacijama, tehnici (pogotovo danas vrlo zastupljenoj informatičkoj tehnici) i slično. 



No, s unutarnje strane retrogradni Merkur nam daje mogućnost dubokih uvida u sebe, pomoću bistre inteligencije u takvom periodu možemo prodrijeti u dijelove svjesnosti ili podsvijesti u kojima inače nemamo pristup jer nam je inteligencija zaokupljena izvanjskim djelovanjem.

Nema komentara:

Objavi komentar