ponedjeljak, 6. listopada 2014.

Retrogradnost Merkura i trenutni tok događaja u listopadu

Merkur je trenutno retrogradan u sideralnom znaku Vage.
Merkur u Vagi općenito daje odlične mogućnosti za pregovaranje, diplomaciju, dogovore i komunikaciju općenito. Stvara most između dvije strane. Dovoljno je pametan da može razumjeti obje strane istovremeno i na taj način stvoriti harmoniju i sklad među dvije krajnosti.
Merkur je vladar dualnih znakova (Blizanci i Djevica) i kao takav odličan je komunikator i posrednik. Razumije obje strane, to je njegov dar i tako stvara spoj kontroverzi i racionalizaciju nekih apstraktnih tema i kompliciranih pojava.
Merkur, u svom dobrom i pozitivnom elementu, daje duboko razumijevanje realnosti i stvaranja ravnoteže u toj realnosti. Može izraziti svoje ideje na jasan i razumljiv način. Ovo također pokazuje interes za muziku i slične umjetnosti.
Tokom retrogradnosti (4.10. - 25.10.) Merkurov pogled je okrenut unazad, sjeća se dogovora iz prošlosti i želi popraviti pogreške. Pošto je u društvu sa egzaltiranim Saturnom želi pravednost i odgovornost.
Ako ste prošli tjedan imali frustracije u komunikaciji, pokušajte ponovo ovaj tjedan. Merkurov pogled unazad može popraviti pogreške i donijeti konačnu ravnotežu zbog podrške pravednog i mudrog Saturna.
Takav utjecaj nas prati do 16.10 kada Merkur ulazi u sideralni znak Djevice gdje se pridružuje Rahuu. Vikend nakon 16.10. biti će vikend prekretnice jer se mijenjaju mnogi položaji. Nakon tog vikenda slijede rješenja onoga o čemu sada razmišljamo, odnosno pametni Merkur u Djevici donosi konkretne planove kako ostvariti ciljeve. Podržan je usmjerenim Rahuom koji u Djevici predstavlja analitičnu i praktičnu energiju usmjerenu na konkretan interes.
U tom tjednu također imamo i pomrčinu Sunca te se završavaju procesi na području partnerstva i zajedništva, ravnoteže i harmonije te odgovornosti koju smo trebali preuzeti na tim nivoima u zadnje dvije i pol godine; Saturn napušta sideralni znak Vage. 


Nema komentara:

Objavi komentar