nedjelja, 5. listopada 2014.

Venera u neposrednoj blizini Sunca

Venera se približava Suncu što se u astrološkoj terminilogiji može nazvati "spaljenim" stanjem Venere. Svaka planeta koja se približi položaju Sunca biva prekrivena sjajnim zrakama Sunca. Pošto Sunce predstavlja "izvornu vatru", odnosno želju duše, Venera se u ovom procesu pročišćava od želja koje nisu u skladu sa izvornim vrijednostima duše. Sve što nije u skladu sa temeljnim vrijednostima života pokazati će se kao nezadovoljavajuće i morati će proći kroz proces pročišćenja, odbacivanja, odricanja ili preobrazbe. Neki autori opisuju stanje "spaljene" planete kao "slijepo" stanje u kojem planeta ne može vidjeti ispravnu sliku. To je stanje dakle nalik pomrčini koja razotkriva skrivene dijelove koji su inače nevidljivi zbog jake svjetlosti koja prikriva moguće nedostatke. 


Razni autori opisuje različite orbite "spaljenosti" planeta, ali rad astronoma Carla Schocha, koji se temelji na promatranjima starih Babilonaca, se najčešće koristi za određivanje orbite spaljenosti. Po njegovim zaključcima Venera se nalazi u fazi izgaranja od 2.10. do 18.11.
Proces pročišćavanja se dijeli na dvije faze: prva je faza u kojoj postajemo svjesni nepravilnosti i postajemo nezadovoljni te želimo nešto promijeniti. Ta faza traje do konjunkcije Sunca i Venere koja će se desiti 25.10.
Nakon toga počinje druga faza u kojoj pronalazimo rješenja za prethodno identificirani problem. Rješenje može biti, kao što je gore opisano, preobrazba, ali i odbacivanje, odrivanje ili jednostavno promjena nekih loših navika.
Ovaj proces, s obzirom na trenutno gibanje Venere i Sunca, dodatno možemo podijeliti na nekoliko faza. Prva faza je boravak Venere i Sunca u sideralnom znaku Djevice do 18.10. Rahu se također nalazi u znaku Djevice što označava snažnu manipulativnu energiju na nivou identiteta i zadovoljstva. Ta je energija nepredvidiva i razotkriva tajne i misterije od kojih neke mogu donijeti neugodna iznenađenja. Venera u Djevici predstavlja služenje te se rješenje trenutne situacije iskrivljenog identiteta i zadovoljstva pronalazi kroz služenje.
Sljedeća faza je putovanje Sunca kroz područje sideralne Vage, a Venera se ovdje pridužuje Suncu već 19.10. Venera je debilitirana u Djevici što pokazuje podređeni položaj emotivno-senzualnog zadovoljstva i nemogućnost uživanja te izmjene ljubavi. Ljubav zato traži praktične načine svoje manifestacije i zato smo ranije spomenuli služenje kao rješenje trenutnim nedostacima.
No, nakon 18./19.10. Sunce ulazi u svoje debilitirano područje dok će Venera polako dobivati na snazi jer ulazi u svoj zodijački dom znak Vage. Tada će tema biti suradnja u partnerstvima te zadnjih deset dana listopada govori o završetku važnih procesa na nivou partnerstva, suradnje, ravnoteže, pravednosti, timskog rada, diplomacije te usklađivanja različitih stavova. O tome ćemo još pisati jer Saturn izlazi iz znaka Vage početkom studenog/novembra te označava završetak procesa na tom nivou. 


Sunce u Vagi predstavlja potrebu odbacivanja egocentričnih ciljeva i podređivanje individualnog kolektivnom. Poanta je u suradnji, timskom radu i dobrobiti kolektiva nasuprot egocentričnom interesu pojedinca.


Venera nakon 25.10. počinje pronalaziti rješenja za pitanja neispunjenih i nezadovoljenih/neusklađenih želja, emotivno-senzualnih blokada i iznenađenja (sa kojima se suočila tokom boravka u Djevici) te za pitanja istinskog partnerstva i suradnje u kojem oboje pobjeđuju (win-win). Nakon 12.11. Venera definitivno ulazi u konačnu fazu preobrazbe negativnih obrazaca i spremna je za krajnosti ili na "sve ili ništa" situacije.


Nema komentara:

Objavi komentar