četvrtak, 19. ožujka 2015.

POMRČINA SUNCA 20.3.2015. - detalji

Sutra, u petak, dešava se pomrčina Sunca u jutarnjim satima od 8:41 do 12:50.
Zanimljivost ove pomrčine je što se dešava dan prije ravnodnevnice. To je prvi dan proljeća te ga možemo smatrati početkom nove sezone koja dolazi nakon zime. Pomrčina Sunca se uvijek dešava u danu mladog Mjeseca, a takav dan je u vedskom kalendaru početak novog mjeseca. To znači da se podudaraju novi počeci i sve je začinjeno pomrčinom koja označava prekretnice ili promjene koje nas mogu pratiti sljedećih 6 mjeseci približno (točnije do sljedećeg ciklusa pomrčina koje će se odigrati u rujnu).
Pomrčinu možemo shvatiti kao vrhunac djelovanja Mjesečevih čvorova Rahua i Ketua. To su elementi između kojih trebamo stvoriti ravnotežu u svojim životima, ovisno o njihovim položajima u individualnoj karti. Trenutak pomrčine govori o susretu Rahua i Ketua sa mjesecom i Suncem. Tada su čvorovi "u svom elementu" i pokušavaju prekriti uobičajeni utjecaj Sunca i Mjeseca i razotkriti skriveno, nepoznato, ali i oduzeti ono što uobičajeno smatramo svojim.
Sutra se ovakva pomrčina dešava na početku sideralnog znaka Riba u nakšatri (sazviježđu) koje se naziva Uttara Bhadrapada. 


Ova pomrčina donosi velike potencijale novih početaka. Imamo priliku zaroniti u dubinu i resetirati se na potpuni početak. Pomrčina pojačava utjecaj početka nove sezone, ravnodnevnice.

Nakšatra Utara Bhadrapada ima posebnu simboliku koja se povezuje sa „vodenim dubinama“. Božanstvo koje simbolizira ovo sazviježđe je „zmaj iz morskih dubina“ (Ahir Budhyana). Smatra se oblikom Šive koji služi kao vozilo za Agni (vatru) čija je zadaća duhovno pročišćenje odnosno spaljivanje svih nečistoća. Neki autori ovo božanstvo opisuju kao jednoroga.
Ovdje postoji snažna simbolika povezana sa kundalini energijom. Ova energija prebiva u najdonjoj čakri (na dnu oceana, u tamnim i skrivenim dubinama) i njen put do najviše čakre dovodi do prosvjetljenja. Simbol dubine povezan se sa željom da se razotkriju tajne, da se spoznaju istine i to upućuje na moguću upotrebu okultnog znanja, astrologije, filozofije, umjetnosti i slično.
Kontemplacija je pritom važna i mogući su duboki uvidi koji mogu transcendirati „lažni ego“. Simbol ovog dijela neba su noge posmrtne postelje ili lijesa u kojem se duša i tijelo razdvajaju. Ovo je simbol umiranja našeg ega i potencijala buđenja izvornog ega ili osobnosti. Žrtvovanje za više vrijednosti je prisutno u ovom sazviježđu. Drugi simbol ove nakšatre je osoba sa dva lica. To nas odmah asocira na dvoličnost, ali i na dualni karakter znaka Riba. No, čovjek sa dva lica ima sposobnost vidjeti obje strane istovremeno. Ribe mogu premostiti jaz između materijalizma i duhovnosti na da bi u tome uspijele trebaju biti izuzetno uravnotežene. 


Važno je da tokom ove pomrčine budemo uravnoteženi i stabilni ukoliko želimo iskoristiti potencijal ove pomrčine. Ako to nije slučaj postoje mogućnosti da se razotkriju skrivena lica ili pravi sadržaj ispod naše maske koji uspješno skrivamo.

Jupiter i Saturn su retrogradni u trikoni od položaja pomrčine. Možda smo previše opterećeni prošlošću i očekujemo rezultate truda iz prošlosti. U slučaju Jupitera mogli bi se neugodno iznenaditi jer priznanje neće doći samo po sebi odnosno nekom zaslugom iz prošlosti. Potvrdu naših sposobnosti, znanja i talenata moramo ponovo potvrditi i ustrajno raditi na samorazvoju. Mi, koji imamo djecu, trebamo se i dalje dokazivati kao roditelji, posao još nije gotov.
Saturn govori o potrebi pridržavanja pravila i slijeđenja autoriteta. Kao da bi se trebali okrenuti tradiciji i nešto naučiti iz nje. Jedino tako možemo krenuti dalje jer samo na osnovu čvrstog temelja možemo nastaviti graditi ostatak građevine ili projekta koji želimo izgraditi.
Venera i Merkur koji su okružili mjesto pomrčine predstavljaju pozitivno okruženje unutar kojih možemo manifestirati ono što želimo. Znači, okolnosti nas podržavaju. Potrebno je samo upotrijebiti malo više intuicije jer sama racionalnost nam neće dati sve odgovore koji bi nam mogli pomoći. Ženska energija će posebno prosperirati u sljedećem periodu pa zato muškarci slavite svoje žene.

Nema komentara:

Objavi komentar