nedjelja, 8. ožujka 2015.

Svim damama sretan Dan žena!

Povodom Dana žena odlomak iz knjige "Leadership for an age of higher conciousness" Bhakti Tirtha Swamija:
"Jedan od aspekata energije tiče se njenog dualnog značaja u materijalnom svijetu. U modernoj znanosti, psihijatriji i neurokirurgiji govori se o aktivnostima "lijeve" i "desne" polutke mozga... Postalo je popularno koristiti svojstva ove dvije polutke kao "muška" i "ženska" gdje se desnoj strani mozga pridaje karakteristika ženstvenosti, a lijevoj karakteristika muškosti...
Ova planeta, voljena Majka sveg života, je u boli. Patnja zbog pretjerane upotrebe i zloupotrebe muške energije, treba joj ogromna injekcija ženske energije da bi ponovno postigli ravnotežu i spriječili ljudska bića da unište sebe i nju u tom procesu.
Mogli bi se zapitati, pošto planeta treba više ženske energije zašto žene to ne mogu pružiti. Zaista mogu i čine to. Ali ako bi sve žene na ovoj planeti upotrebljavale svoj desni dio mozga u potpunosti i to čine već stoljećima, pogotovo u okolnostima ugnjetavanja, rezultat bi opet bio nedovoljan. Razlog je jednostavan: žene kontroliraju samo 50 % ženske energije na planeti zbog toga što posjeduju 50 % mozgova na planeti. Muškarci posjeduju ostalih 50 % mozgova.
Zbog toga bi muškarci, jednako kao i žene, trebali postati svjesni ove stvarnosti kako bi postali sposobniji u učestvovanju u stvaranju ravnoteže na planeti."


Nema komentara:

Objavi komentar