utorak, 31. ožujka 2015.

SPALJENI MERKUR

Prošlog tjedna Merkur se približio Suncu i tako je počeo period u kojem će Merkur obitavati u blizini Sunca. Ovakav položaj Merkura nazivamo "spaljenim". Sunce svojim zrakama prekriva utjecaj planeta koje mu se približavaju. Sunce predstavlja ego i možemo reći da ego prekriva utjecaj planete u pitanju, u ovom slučaju Merkura. 


Ovaj period Merkurove spaljenosti traje od 26.3.2015 do 23.4.2015. god. Merkur predstavlja komunikaciju i racionalni dio intelekta te će upravo ta područja našeg djelovanja doći pod utjecaj snažnog ega. Odnos Sunca i Merkura je inače vrlo dobar; Sunce je poput kralja ili vladara, dok je Merkur izvrstan ministar, tajnik, birokrata ili administrator u vladi Sunca. Na taj način Sunce i Merkur izvrsno surađuju, svatko od njih odlično igra svoju ulogu i međusobno se nadopunjavaju. No, ako je Sunce prejako i prekriva utjecaj Merkura onda komunikator, prenosioc poruka, racionalizator, planer, adminstrator, blagajnik ili slično djeluje s poteškoćama. 


Sunce je poput oca koji se oslanja na tradiciju, ustaljene običaje i kulturu zajednice, zakone i pravila, a najviše na svoj neprikosnoveni autoritet. Otac je u ovom slučaju prepotentan i stoga ograničen i kao takav naređuje svim sinu (Merkuru) bez uzimanja u obzir njegovog mišljenja i stanovišta, bez potrebne komunikacije ili razumijevanja.
Ovakve situacije su nezgodne u odnosima općenito te je potrebno pripaziti na slične scenarije u spomenutom periodu. 

Nekoliko stvari na koje možemo pripaziti u ovom periodu:
- Pripazimo na objektivnost u komunikaciji,
- Slušajmo sugovornike i pokušajmo razumjeti njihovo razmišljanje,
- Tolerirajmo nerazumijevanje u komunikaciji i frustraciju koja je rezultat toga,
- Pokušajmo se na trenutke odvojiti od želje za kontrolom i vezanosti za rezultate.
- Ako budete odbijeni ne uzmite to previše k srcu, jednostavno krenite dalje,
- Potrudimo se da stvorimo ispravnu komunikaciju, pogotovo u poslovnim odnosima i odlukama u kojima zbog nerazumijevanja može nastati financijski gubitak.

Periodi spaljenog Merkura tokom ove godine:
22.5. - 7.6.
11.7. - 6.8.
25.9. - 7.10.
26.10. - 13.12.

Nema komentara:

Objavi komentar